LGBT eitynės Kaune vyks ir be leidimo: jau renkamos policijos pajėgos iš kitų miestų | Kas vyksta Kaune

LGBT eitynės Kaune vyks ir be leidimo: jau renkamos policijos pajėgos iš kitų miestų

BNS 2021/08/24 15:19
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Nerimą kelia tai, kad rugsėjo 4 dieną planuojamo LGBT „Kaunas pride“ renginio dalyviai jame planuoja dalyvauti ir tuo atveju, jeigu nepavyks su savivaldybe suderinti leidimo, sako generalinis komisaras Renatas Požėla.

„(Seimo) pirmininkei irgi pristačiau iššūkius ir grėsmes dėl rugsėjo 4 dienos. Kaip žinia, savivaldybė dar nėra galutinai pasisakiusi, dar savivaldybė turi laiko galutinio verdikto išsakymui, tačiau kas mus neramina, kad renginio organizatoriai, kiti asmenys, nepaisant, bus leidimas ar ne, vis tik planuoja šį renginį vykdyti ir tai, be abejo, mums yra papildomi iššūkiai, užtikrinti viešąją tvarką“, – antradienį Vilniuje po susitikimo su Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen sakė R. Požėla.

Jis teigė, kad renginio metu policija „imsis visų įmanomų priemonių“ ir Kaune dirbs ne tik miesto, bet ir kitų teritorinių policijos įstaigų pajėgos.

„Imsimės visų įmanomų priemonių nuo pat pradinės stadijos, kad tas renginys, jeigu jis toks bus, ar teisėtas, ar neteisėtas – mes vis tik norime pasiųsti žinutę, kad teisėtų tikslų įgyvendinimui neteisėtos priemonės netinka, jeigu norime įgyvendinti teisėtus tikslus, to reikia siekti teisėtomis priemonėmis – tačiau nepaisant to, tikrai įvairiems scenarijams policija ruošiasi“, – kalbėjo generalinis komisaras.

Kauno savivaldybė birželį nesuderino maršruto LGBT eitynėms miesto centre, motyvuodama vykdomais infrastruktūros atnaujinimo darbais ir neproporcingai dideliais nepatogumais miestiečiams.

Eitynių organizatoriai šį sprendimą apskundė regionų administraciniam teismui ir jis rugpjūčio pradžioje įpareigojo Kauno miesto savivaldybės administraciją suderinti eitynių maršrutą.

Šis teismo sprendimas dar gali būti skundžiamas aukštesnės instancijos teismui. Kauno miesto savivaldybė dar nėra apsisprendusi, ar jį skųs.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA