Kapitalinis remontas įsibėgėja: uždaryta likusi Vilniaus gatvės dalis | Kas vyksta Kaune

Kapitalinis remontas įsibėgėja: uždaryta likusi Vilniaus gatvės dalis

Vilniaus gatvės remontas / R. Tenio nuotr.

Kapitalinis Vilniaus gatvės remontas persikėlė į kitą atnaujinamos susisiekimo arterijos dalį, besitęsiančią iki pat Laisvės alėjos. Dėl gyventojų saugumo ši atkarpa taip pat bus laikinai uždaryta bent iki Kalėdų.

Nuo Rotušės aikštės iki Birštono g. jau nuimta grindinio danga ir pradėta požeminių komunikacijų rekonstrukcija. Pagal planą, nuo rugpjūčio 2 dienos remonto darbai prasidėjo ir likusioje Vilniaus gatvės dalyje, anapus Birštono gatvės – nuo požeminės perėjos iki Laisvės alėjos.

Eismas Vilniaus gatve / Kauno savivaldybės nuotr.

Anot Kauno miesto savivaldybės, 830 metrų ilgio Vilniaus gatvė bus sutvarkyta iš pagrindų, kad ateityje ilgus dešimtmečius čia nebereikėtų atlikti jokių kasinėjimo darbų.

Įrengus bei atnaujinus visas reikiamas komunikacijas po žeme, į savo vietas bus grąžinti nulyginti esami grindinio akmenys. Šalia kelio pakloti tamsaus akmens šaligatviai praeivių patogumui pakils vos per keletą centimetrų.

Pokyčių sulaukusią Vilniaus gatvę papuoš atnaujinti šviestuvai, suoliukai ir kiti mažosios architektūros elementai.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad liepos viduryje prasidėjus kapitaliniam Vilniaus gatvės remontui, istorinės Kauno arterijos ėmėsi ne tik rangovai, bet ir archeologai.

Pirmuosius žvalgymus atlikę praeities sluoksnių tyrinėtojai jau rado įvairių laikotarpių monetų, kitų buities liekanų, gyvūnų kaulų, kurie praturtins žinias apie senųjų kauniečių gyvenimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA