Vyriausybė siūlo sekti Latvijos pavyzdžiu: nesiskiepijantys galėtų būti nušalinti nuo darbo | Kas vyksta Kaune

Vyriausybė siūlo sekti Latvijos pavyzdžiu: nesiskiepijantys galėtų būti nušalinti nuo darbo

delfi.lt / Viktorija Chockevičiūtė 2021/07/28 14:50
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Trečiadienį Vyriausybės posėdyje svarstant priemones, kuriomis toliau būtų valdomas koronaviruso plitimas šalyje, nuspręsta įtraukti ir galimybę darbdaviams nušalinti nesiskiepijančius darbuotojus, kurie savo darbo negali atlikti nuotoliniu būdu. Premjerė pasiūlė tokį įstatymų pakeitimo projektą pateikti Seimui.

„Dar vienas klausimas yra dėl vieno projekto, kuris taip pat yra taikomas Latvijoje, kur yra galimybė darbdaviui nušalinti darbuotoją, kuris atsisako skiepytis ne dėl medicininių priežasčių, jei tas darbuotojas neturi galimybės dirbti nuotoliu. Aš čia šio siūlymo nematau, bet manau, kad įstatymų pakeitimų pakete, kuriuos Vyriausybė teiks Seimui, galėtų toks pasiūlymas taip pat rasti savo vietą“, – teigė premjerė Ingrida Šimonytė.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė patvirtino, kad tokia priemonė jau aptarta ir paruošta įtraukimui.

„Esame suderinę jau dabar eigoje ir su Sveikatos apsaugos ministerija, ir su Vyriausybės kanceliarija, kad atsiras nuostata, kad darbai ir veiklos, kurias nustato darbdavys, jeigu nėra galimybių tam tikrų darbų ir veiklų vykdyti nuotoliniu būdu, kad būtų įtrauktas šis punktas“, – kalbėjo ministrė.

I. Šimonytė pridūrė, kad turėtų atsirasti ir išlyga, jog tai negaliotų tais atvejais, kai asmuo negali pasiskiepyti dėl medicininių priežasčių.

Kad tokia priemonė įsigaliotų, tam dar turės pritarti Seimas.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys posėdyje taip pat teigė, kad planuojama diskutuoti dėl to, kaip būtų finansuojamas testavimas, aptarti, kokių profesijų darbuotojams dėl COVID-19 testuotis privaloma.

Primename, kad Latvijos ministrų kabinetas patvirtino siūlymą, kuriuo remiantis darbdaviai nuo rugsėjo 15 dienos galės nepasiskiepijusiems arba COVID-19 nepersirgusiems kontaktines paslaugas teikiantiems arba kitas darbo funkcijas, kurių metų yra rizika užkrėsti kitus asmenis, vykdantiems darbuotojams taikyti sankcijas.

Siūloma, kad tokius darbuotojus būtų galima nušalinti nuo pareigų, perkelti į kitą poziciją arba netgi atleisti. Į sąrašą patenka valstybės tarnautojai, medikai, mokytojai, socialiniai darbuotojai. Be to, nepasiskiepiję asmenys kontaktinėmis paslaugomis galėtų naudotis tik tada, kai jų neįmanoma suteikti nuotoliniu būdu.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA