Kauno įmonė sulaukė laiško iš Rusijos ambasados – viduje neaiškios kilmės milteliai | Kas vyksta Kaune

Kauno įmonė sulaukė laiško iš Rusijos ambasados – viduje neaiškios kilmės milteliai papildyta: evakuoti žmonės ir iš pašto skyriaus

R. Tenio ir Kauno apskr. VPK nuotr. / "Kas vyksta Kaune" montažas

Ketvirtadienio rytą į Kaune veikiančią įmonę pristatytas laiškas ant kojų sukėlė visas specialiąsias tarnybas, spėjama, kad voko viduje galimai juodligės bakterija.

Ketvirtadienį apie 8.50 val. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prie VRM Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba sulaukė pranešimo, kad į Partizanų g. 63 veikiančią įmonę atsiųstas laiškas su neaiškios kilmės milteliais „Anthrax”, galimai juodligės bakterija.

Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyriausiosios specialistės, atstovės spaudai Džiuginta Vaitkevičienės duomenimis, laiškas atsiųstas iš Rusijos Federacijos ambasados Vilniuje. Apie siuntą pranešė įmonės direktorė.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” komentavo Dž. Vaitkevičienė, įmonės darbuotai iš darbo vietos evakavosi patys. „Milteliai paimti, saugiai supakuoti, dabar atvyko policijai ir visus kitus darbus vykdo policijos pareigūnai”, – teigė ji.

Papildyta 10.24 val.

Kauno apskrities policijos atstovės Odetos Vaitkevičienės teigimu, policijos pareigūnai informacijos apie įmonėje gautą voką su įtartinais milteliais sulaukė 9.18 val. Į įvykio vietą iškart buvo išsiųstos reaguojančios pajėgos.

„Nuvykus paaiškėjo, kad įmonė turi atskirą įėjimą iš lauko, o šiandien vietoje dirbo tik 2 darbuotojai, kurie buvo išvesti į saugią aplinką (lauką). Šiuo metu laukiama Kauno miesto savivaldybės civilinės saugos specialistų, kurie turėtų priimti sprendimą dėl tolimesnių veiksmų, susijusių su voku ir jo turiniu”, – teigė O. Vaitkevičienė.

Neaiškios kilmės milteliai / Kauno apskr. VPK nuotr.

Papildyta 13.49 val.

Anot ugniagesių atstovės, į Kauno įmonę atvykę ugniagesiai su cheminiais apsaugos kostiumais įėjo į vidų, voką įdėjo į 2 plastikinius maišus ir užsandarinę išnešė į lauką, perdavė policijos pareigūnams tyrimui.

Patalpos išmatuotos chemijos ir radiacijos prietaisais, pakitimų nenustatyta.

10.03 val. gauta papildoma informacija, kad pašto skyriuje yra dar vienas vokas, skirtas įmonei. Ugniagesių pajėgos nuvyko į paštą (Krėvės pr. 97A), evakavo 5 klientus iš pastato, atliko matavimus ir patikrino laišką. Siuntėjas kitas. Laiškas atplėštas ir patikrintas, nepavojingas.

Papildyta 15.48 val.

Kauno policijos atstovės teigimu, minėtas laiškas su jame esančiomis medžiagomis nugabentas tyrimams į Nacionalinę visuomenės sveikatos priežiūros laboratoriją Vilniuje.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimo (LR BK 145 str. 2 d.).

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Šeštojo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA