Kauniečiai nebežino, kur kreiptis: taip plaukiam jau 2 mėnesius | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai nebežino, kur kreiptis: taip plaukiam jau 2 mėnesius papildyta

Skaitytojos nuotr.

Neapsikentę besitęsiančiu Taikos prospekto remontu kauniečiai nebežino, kur kreiptis. Įvažiavimą į kiemą kelininkai paliko tragišką, o užsitęsus ir lietui, baiminamasi, kad vieną dieną automobiliai kieme ir paskęs.

Po žiemos į Taikos prospektą vėl sugrįžę kelininkai Taikos pr. 77 namo gyventojams daug vilties neteikia. Asfaltavę pagrindinę gatvę ir nakčiai uždarę įvažą į kiemą, asfalto įvažiavimui pagailėjo.

„Mes taip plaukiam jau 2 mėnesius. Čia net nėra asfalto į kiemą. Jie išasfaltavo gatvę, uždarė į kiemą įvažiavimą nakčiai, o nesugebėjo 2 metrų į kiemą išasfaltuoti…”, – apmaudo neslepia į „Kas vyksta Kaune” redakciją nuotraukas atsiuntusi skaitytoja.

Moters teigimu, su prašymu pagaliau išasfaltuoti įvažiavimą į daugiabučio kiemą kreiptasi ir į „Kauno tiltus”, ir į Kauno miesto savivaldybę, tačiau jokių realių veiksmų nesiimta.

„Nebežinom, ką daryti. Fotografavom skęstantį kiemą, nuotraukas siuntėm savivaldybei ir „Kauno tiltam”, bet nieko”, – skundėsi kaunietė ir pridūrė, kad kasdien tokiu keliu grįžtant namo kenčia ir automobilis.

„Man ir mašina apdaužė akmenys, kviečiau policiją, įforminom įvykį, bet kaltų nėra”, – pasakojo skaitytoja ir atkreipia dėmesį, kad dar prastesnė situacija būna vos tik pradėjus lyti.

„Virš mašinos buferio vanduo, vaikas į balą įlipo, tai jam vandens iki kelių”, – teigė moteris.

Užsitęsusiais darbais, išardytais šaligatviais, nuolatiniu purvu, smėliu ir dulkėmis skundžiasi ne tik Taikos pr. gyventojai, bet ir čia veikiančios įmonės.

„Aš suprantu, kad reikia pakentėti, bet kokia prasmė kentėjimo, kai išardė ir viską paliko? Atvažiuoja dėl akių porą kartų per savaitę viena brigada, pakrapšto kažką, o mes ir nespėjam dulkių nuo staliukų lauke valyti“, – komentavo Taikos pr. įsikūrusios kavinės padavėjas.

Papildyta 14.08 val.

Į „Kas vyksta Kaune” redakciją kreipėsi dar daugiau Taikos pr. gyvenančių kauniečių. Vieno jų teigimu, įvažiavimai į kiemus – nemokamas automobilio pakabos patikrinimas.

„Tokia situacija ne tik tame konkrečiame įvažiavime, tačiau daugelyje įvažiavimų į kiemus, pvz. Taikos pr. 40, 44 ir aplink. Įvažiavimai į kiemus išgriauti prieš 2-3 savaites, aplink įvažiavimą sudėti šaligatvio bortai ir pan. Tačiau patys įvažiavimai – nemokamas automobilio pakabos patikrinimas”, – pasakojo kaunietis.

Jo teigimu, grįžtant į daugiabučio kiemą, reikia stengtis nepalaikyti į duobes, nes vietomis „smegduobės“ po 20 ir daugiau centimetrų, kas gali nekukliai apgadinti automobilį.

„Blogiausia, kad nėra pagalvojama apie laikinus sprendimus. Jei jau nėra numatyta čia ir dabar iškloti naujo įvažiavimo, tai bent jau kokios skaldos ar ko nors pripiltų, kad bent jau nebūtų viskas išgriauta ir palikta. Kentėjimas kentėjimu, bet žmonėms naudotis įvažiavimais yra reikalinga ir būtina, būtų galima nors truputį pagalvoti apie gyventojus ir bent minimaliai pagerinti situaciją, jei jau iš karto neina padaryti visko gerai”, – komentavo Taikos pr. gyventojas.

Dėl Taikos pr. 77 namo gyventojų problemų portalas „Kas vyksta Kaune” kreipėsi į „Kauno tiltus” ir Kauno savivaldybę, gavę informacijos, publikaciją papildysime.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA