Atnaujintu viaduku prie „Megos“ vairuotojai važiuoja kaip papuola | Kas vyksta Kaune

Atnaujintu viaduku prie „Megos“ vairuotojai važiuoja kaip papuola

Nors kelių pralaidumas ties Kaunu gerėja, šis pagerėjimas, deja, ne visada konvertuojasi į augančią vairuotojų kultūrą. Štai pertvarkius A1 ir A5 magistralių jungtį prie prekybos centro „Mega“, kad išvažiavimas Vilniaus kryptimi būtų sklandesnis, čia be perstojo pažeidinėjamos Kelių eismo taisyklės (KET). Vairuotojai nepaiso horizontaliojo kelio ženklinimo, o kai kurie tai daro itin įžūliai.

2019-ųjų pabaigoje praplatinus Islandijos plentą, didelių pokyčių sulaukė ne tik Jotvingių gatvės tilto prieigos, bet ir tolėliau esanti Vakarinio aplinkkelio kelių lygių sankryža.

Atvažiuojant nuo Akademijos, vietoje vienos eismo juostos įrengtos dvi, kurių pirma leidžiama tik sukti dešinėn link Klaipėdos, o antra – tik važiuoti Vilniaus kryptimi. Šitaip srautai susilieja kur kas saugiau, tačiau dalis vairuotojų drožia kaip jiems patogu.

„Kas vyksta Kaune“ iš oro užfiksuotame vaizdo įraše matyti, kad daugiausia automobilių kerta dvigubą išsitinę liniją skubėdami persirikiuoti į A1 kelią link sostinės.

Visgi kai kurie netgi įsigudrina Vilniaus kryptimi šokti iš pačios pirmos juostos arba, atvirkščiai, mestis link uostamiesčio, nors sudėtingame transporto mazge yra įvairių galimybių pagal taisykles išvažiuoti ten, kur reikia. Per 27 minutes vairuotojai ant viaduko KET pažeidė 18 kartų.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad dar didesnis chaosas dėl horizontaliojo ženklinimo neseniai vyravo Karaliaus Mindaugo prospekte – čia vairuotojus iš vėžių mušė pastovių baltų ir laikinų geltonų linijų konfliktas, nors laikytis reikėtų pastarųjų.

Automobiliai apsisukinėdavo ties gaisrine taip sukeldami avarines situacijas bei nardydavo iš I. Kanto ir į Nemuno gatvę kiaurai per ištisines linijas ir saugumo saleles. Situacija susitvarkė kovo pabaigoje prospekte pašalinus geltonas horizontaliojo ženklinimo linijas.

Remiantis KET, viengubas ištisines linijas kirsti draudžiama, išskyrus tuos atvejus, kai jos žymi važiuojamosios dalies kraštą, o dvigubas ištisines linijas kirsti ir nukreipimo salelėmis važiuoti draudžiama visuomet.

Pagal LR administracinių nusižengimų kodekso 417 str. 1 d., kelio ženklų ar ženklinimo nesilaikymas vairuotojams užtraukia baudą nuo 30 iki 90 eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA