Po „Kas vyksta Kaune“ reportažo pakeista eismo tvarka Karaliaus Mindaugo prospekte | Kas vyksta Kaune

Po „Kas vyksta Kaune“ reportažo pakeista eismo tvarka Karaliaus Mindaugo prospekte

Karaliaus Mindaugo prospektas / R. Tenio nuotr.

Kovo pradžioje į „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi pažeidimų neapsikentę kauniečiai – Karaliaus Mindaugo prospekte beveik metus laiko geltonomis linijomis buvo pažymėtos laikinos eismo juostos, tačiau vairuotojai vadovautis šiuo kelio ženklinimu taip ir neišmoko. Portalui užfiksavus nuolat vykstančius Kelių eismo pažeidimus, horizontalusis kelio ženklinimas K. Mindaugo prospekte pasikeitė.

Prieš metus pradėjus statyti naują pėsčiųjų tiltą į Nemuno salą, K. Mindaugo prospekte geltonomis linijomis buvo pažymėtos laikinos eismo juostos, tačiau vairuotojai susikūrė savo eismo taisykles, į kurias būdavo įtraukti ir nepadorūs gestai.

Per kelias minutes virš 80 pažeidimų

Portalui „Kas vyksta Kaune“ per itin trumpą laiką K. Mindaugo prospekte pavyko užfiksuoti virš 80 avarinių situacijų. Sutrikimas, pirmiausia, kildavo nuo Birštono gatvės sankryžos važiuojant link „Akropolio“. Geltonos linijos srautą čia kreipė kairiau, tačiau dalis vairuotojų laikydavosi balto horizontaliojo ženklinimo.

Priešpriešinius srautus ties gaisrine beveik metus laiko skyrė dviguba geltona linija, bet kai kurie vairuotojau pagal įprastą subraižymą čia įsigudrindavo ir apsisukti. Pažeisdami taisykles į K. Mindaugo prospektą vairuotojai išsukinėdavo ir iš I. Kanto gatvės.

Laikinų linijų nebeliko

Kovo pradžioje Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare nurodė, kad situacija dėl laikinų Karaliaus Mindaugo prospekto eismo juostų buvo žinoma, o tiltą statantis rangovas jau kurį laiką organizavo geltonos spalvos ženklinimo panaikinimą.

Panašu, kad pagerėjus orams ir paviešinus problemą darbai paspartėjo – eismo tvarka šioje atkarpoje grįžo prie įprastinės. Tai reiškia, K. Mindaugo prospekte jau nuvalytos geltonos horizontaliojo kelio ženklinimo linijos, dabar vairuotojai turi vadovautis likusiu baltu horizontaliuoju ženklinimu. Taip pat, važiuojantys Birštono gatvės kryptimi, kauniečiai vėl gali naudotis apsisukimui skirta juosta.

Preliminari pėsčiųjų tilto į Nemuno salą statybos darbų pabaiga numatyta 2021 m. III ketvirtį. Šiuo metu taip pat vyksta kapitalinis K. Mindaugo prospekto šaligatvių remontas, dėl kurio eismo juostos vietomis susiaurėjusios.

Realaus laiko informacija apie eismo sąlygas Kaune skelbiama čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA