Kaunietis Vilijampolėje užfiksavo „Google“ automobilį: o jiems taisyklės negalioja? | Kas vyksta Kaune

Kaunietis Vilijampolėje užfiksavo „Google“ automobilį: o jiems taisyklės negalioja?

Skaitytojo Mariaus nuotr.

Pastaruoju metu Kauno gatvėmis dažnas kuris pamato pravažiuojantį keistą spalvotą automobiliuką su dideliu burbulu ant stogo. Geriau įsižiūrėjus paaiškėja, kad tai „Google Street View“ automobilis, kuris fiksuoja visų gatvių vaizdą, vėliau talpinamą „Google“ platformoje. Viskas būtų gerai, jei ne vairuotojo padarytas manevras, kuris ir patraukė kauniečio dėmesį.

Nuotraukose užfiksuotas automobilis, anot skaitytojo, iš Vytenio gatvės pasuko kairėn į Varnių gatvę tilto kryptimi, tačiau toks manevras šioje vietoje negalimas. Vairuotojas privalėjo sukti į dešinę ir tik vėliau apsisukti tam pritaikytoje vietoje.

Kaip nupasakojo skaitytojas Marius, „Google“ automobilis rodė kairįjį posūkio signalą ir Varnių gatvėje kirto ištisinę liniją. Pasukęs neleistinoje vietoje, vairuotojas nuvažiavo savais keliais.

„Googlei taisyklės negalioja“, – situaciją komentavo kaunietis.

Pagal Administracinių nusižengimų kodekso 417 str. 3 d., kelio ženklų ar ženklinimo nesilaikymas vairuotojams užtraukia baudą nuo 30 iki 90 eurų.

Pagal „Google“ pateikiamą informaciją, Kauno apskrityje „Google Street View“ automobilius bus galima sutikti iki šių metų spalio mėnesio. Daugiau apie gatvių fiksavimo metodiką ir vaizdų apdorojimą skaitykite čia.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA