Įvykių Šilainiuose tęsinys: siuntų tarnybos automobilį bandęs pavogti vyras bute slėpė ir ginklų arsenalą | Kas vyksta Kaune

Įvykių Šilainiuose tęsinys: siuntų tarnybos automobilį bandęs pavogti vyras bute slėpė ir ginklų arsenalą

R. Tenio ir Skaitytojo nuotr. / "Kas vyksta Kaune" montažas

Antradienį Šilainių mikrorajone ant kojų specialiąsias tarnybas sukėlęs neblaivus siuntų tarnybos automobilio vagišius buvo rastas viename iš daugiabučių kvartalo butų. Kartu su vyru, pirminiais duomenimis, aptikti ir neteisėtai laikomi ginklai.

Kaip jau rašyta, antradienį apie 13.30 val. Baltų prospekte buvo bandyta pavogti DPD siutų tarnybos automobilį, sukėlęs eismo įvykį vyras spruko ir pasislėpė namuose.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, apie 15 val. buvo gautas pranešimas iš policijos komisariato, kad reikalinga pagalba atidaryti buto duris – viduje slėpėsi įtariamasis. Panaudojus diskinį pjūklą ir laužtuvą durys atidarytos, į patalpas įleisti policijos pareigūnai.

Kaip vakar komentavo Kauno apskrities vyriausiausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė, patekus į butą rasti du neblaivūs asmenys, tarp jų ir minėtą automobilį galimai bandęs pavogti 1985 metais gimęs vyras, jam nustatytas 2.69 prom. girtumas.

Rasta ir ginklų

Remiantis trečiadienį skelbiamais Policijos departamento duomenimis, balandžio 6 d. apie 15.30 val. Kaune, Baltų pr., bute, rasti ir paimti neteisėtai laikomi revolveris ir šautuvas su optiniu taikikliu.

Taip pat rastas startinis pistoletas, 15 įvairių ginklo dalių, 345 šovinių kapsulės, 13 iššautų medžioklinių šovinių tūtelių, 26 medžioklinių šovinių kamščiai.

Jau minėtas, neblaivus 1985 metais gimęs vyras uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 253 str. 1 d. – neteisėtas disponavimas šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą, tas, kas neturėdamas leidimo gamino, įgijo, laikė, nešiojo, gabeno ar realizavo šaunamąjį ginklą, šaudmenis, sprogmenis ar sprogstamąsias medžiagas, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

O. Vaitkevičienės teigimu, šie įvykiai, pirminiais duomenimis, yra susiję.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA