A. Veryga turi idėją skiepytis nuo koronaviruso atvykstantiems gyventojams | Kas vyksta Kaune

A. Veryga turi idėją skiepytis nuo koronaviruso atvykstantiems gyventojams

BNS 2021/04/03 15:12
DELFI, R. Tenio nuotr.

Seimas ketina supaprastinti sutikimo skiepytis tvarką, kad žmogui reikėtų pildyti mažiau popierinių formų. Įstatymo pataisas pateikė buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, sulyginęs siūlomą tvarką su greitosios medicinos pagalbos paslaugomis.

Parlamentas šią savaitę po pateikimo bendru sutarimu pritarė projektui, kuriuo supaprastinamas sutikimas skiepytis pandemijos sąlygomis, kai paskelbta valstybės lygio ekstremali situacija ar karantinas. Toliau jį svarstys Seimo Sveikatos reikalų komitetas.

Buvusio sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos teikiamu projektu siūloma nustatyti, kad savanoriškai į skiepijimo vietą skiepytis nuo pandemiją sukėlusios ligos atvykęs pacientas būtų traktuojamas kaip davęs sutikimą pasiskiepyti, t. y. jis neturėtų pildyti raštiško sutikimo.

„Panašus analogas yra su greitosios medicinos pagalbos paslaugų teikimu, kai yra laikoma, kad jeigu jau pacientas paskambino greitajai pagalbai ir ją išsikvietė, suprantame, kad jis nori, kad jam pagalba būtų suteikta ir sutinka, kad ji būtų suteikta, šiuo atveju yra lygiai toks pat principas siūlomas“, – sako A. Veryga.

„Jeigu pacientas atvyko skiepytis, tai laikoma, kad jisai sutinka būti paskiepytu ir jam nereikėtų pildyti labai didelio kiekio dokumentų“, – buvęs ministras cituojamas Seimo Ryšių su visuomene skyriaus pranešime.

Pasak A. Verygos, siūlomi pakeitimai nepaneigia prievolės informuoti pacientą apie galimus pašalinius poveikius, ar kitą reikalingą informaciją, jam prieinamoje matomoje vietoje. Tokios informacijos teikimo tvarką nustatytų sveikatos apsaugos ministras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA