Kauniečiai sugužėjo į „drive-in“ kino seansus ant „Akropolio“ stogo | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai sugužėjo į „drive-in“ kino seansus ant „Akropolio“ stogo

R. Daskevičiaus nuotr.

Jau ilgiau nei savaitę besitęsiantis virtualus filmų maratonas „Kino pavasaris“ persikėlė į naują erdvę – Kauno „Akropolio“ automobilių stovėjimo aikštelę. Penktadienį startavusi pramoga jau spėjo sulaukti didžiulio pasisekimo. Kaip skelbiama „Akropolio“ pranešime, ant stovėjimo aikštelės stogo įsikūrusi speciali „Kino pavasario filmų aikštelė“ su dviem kino salėmis ir specialiais ekranais geriausiais filmais leis mėgautis iki balandžio 5 d.

„Nuoširdžiai džiaugiamės galėdami pasiūlyti šiuo metu saugiausią renginio formatą. Stebime didelį susidomėjimą „drive-in“ kinu, kurio formatas pandemijos metu iš tiesų stipriai išpopuliarėjo, o pirmosios kino po atviru dangumi dienos rezultatai tik dar kartą įrodo, kad tautiečiai pasiilgo tiek pramogų bendrąja prasme, tiek ir kokybiškos kultūrinės veiklos bei realių patirčių.

Manome, jog ši iniciatyva – puiki proga kitaip praleisti ilgąjį Velykų savaitgalį, tačiau kartu raginame žmones nepamiršti šalyje galiojančių eismo judėjimo tarp savivaldybių ribojimų, kuriais siekiama suvaldyti pandemiją“, – pranešime cituojama Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Kuodytė.

Kartu prekybos centro atstovė atkreipia dėmesį, kad planuojant atvykti į kino seansą „Kino pavasario filmų aikštelėje“ svarbu nepamiršti iš anksto internetu įsigyti bilieto bei laikytis Vyriausybės nustatytų saugumo reikalavimų – filmo peržiūrose galima dalyvauti, jeigu automobilyje yra ne daugiau kaip 2 asmenys, išskyrus šeimos narius.

Savo ruožtu „Kino pavasario“ atstovai pabrėžia, kad šiemet, kaip ir kasmet, filmai buvo atrinkti itin kruopščiai, todėl čia patinkančią kino juostą atras net ir patys išrankiausi.

„Kauniečiams siūlome išskirtinę „Kino pavasario“ filmų programą, kurioje daugiausiai festivalio žiūrovų simpatijų ir diskusijų sulaukę filmai. Esu tikras, jog rodomi filmai nepaliks abejingų, juose apstu išskirtinių istorijų, emocijų ir įdomių temų. Nepraleiskite progos atrasti savo šių metų filmą ir patirti jį dideliame autokino ekrane“, – kalba festivalio „Kino pavasaris“ generalinis direktorius Algirdas Ramaška.

Anot organizatorių, specialioje „Kino pavasario filmų aikštelės“ programoje galima rasti kino šedevrų, kurie pradžiugins visą šeimą: nuo romantikos, humoro iki psichologinių dramų ir animacinių filmų vaikams.

Tarp dėmesio jau spėjusių sulaukti kūrinių – lenkų kino meistrės Małgorzatos Szumowskos ironiškas pasakojimas „Sniego daugiau nebus“, įspūdinga distopija iš Meksikos „Nauja tvarka“, prancūziška romantinė komedija „Meilės reikalai“, žiūrovus pavergusi drama „Quo Vadis, Aida?“, animacija visai šeimai „Vampyriukas“ ir filmas apie aplinkosaugos aktyvistę G. Thunberg „Aš esu Greta“.

Balandžio 5 d., 20 val., autokine įvyks specialus uždarymo filmo „Obuoliai“ seansas, prieš kurį žiūrovai tiesiogiai stebės festivalio „Kino pavasaris“ apdovanojimų ceremoniją. Bilieto kaina vienam automobiliui – 8 eur.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA