Tyrimas rodo, kad karantino metu labiau trūksta pramogų: renginiai iš automobilių taps kasdienybė | Kas vyksta Kaune

Tyrimas rodo, kad karantino metu labiau trūksta pramogų: renginiai iš automobilių taps kasdienybė

Lietuviams jau ne naujiena tampa drive-in renginių formatas, kai žiūrovai stebi įvykius iš savo automobilių, o nusistatę specialų radijo dažnį klausosi gyvų koncertų ar filmų. Pandemijai visiškai sutrikdžius renginių sektorių organizatoriams lieka vienas pasirinkimas – saugūs drive in renginiai. Regis, tokiomis šventėmis po atviru dangumi, bet už automobilio lango, džiaugtis reiks iki pat vasaros, o gal ir dar ilgiau.

Tiek laikinojoje sostinėje, Kaune, tiek Vilniuje – šis renginio formatas pastaruoju metu ypač populiarėja. Jau balandžio mėnesį Vilniuje laukia Džordanos Butkutės, OG Version, grupės „Saulės kliošas“ koncertai.

Kaune jau šį savaitgalį išsiilgusius pramogų džiugins festivalio „Kino pavasaris“ kino seansai, penktadienį – didelis koncertas, prekybos miestelio „Urmas“ aikštelėje, kartu su Atik Esup didžėjų komanda ir gyvais atlikėjais, rašoma „Drive in – Vibe in“ pranešime žiniasklaidai.

3 valandų trukmės koncerte pasirodys atlikėjas Mancero, gyvo garso grupė „Mood“, TV projektų dalyvės – Justė Šimkutė ir Elvina, bei kelią į Eurovizijos atrankų finalą prasimušęs Voldemars Petersons & Breakhearters.

SEB užsakymu, metų pradžioje, atliktas tyrimas rodo, jog karantino metu žmonės labiausiai pasiilgsta kelionių, kultūrinių, muzikos ir sporto renginių, susitikimų su draugais. Šiame tyrime 47 procentai gyventojų nurodė, kad pasiilgo renginių.

Daugiausiai – tai 40-59 metų amžiaus žmonės. Jaunesni respondentai nurodė, jog pasiilgo kavinių ir restoranų (29 proc.) Didesnė šių apklaustųjų dalis – jauni ir didesnes pajamas gaunantys miestiečiai.

Pats drive-in renginio formatas sparčiai populiarėja ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Tokie vakarėliai itin pamėgti JAV ir Japonijoje. Japonijoje rengiami drive in siaubo vakarėliai susilaukia ypatingo dėmesio.

Į tokį renginį atvykęs žmogus gali užsisakyti gąsdinimo paslaugą už 40 dolerių ir būti išgąsdintas kraupiai atrodančių animatorių. Tokie vakarėliai karantino metu populiarūs ir Kalifornijoje, kur už bilietą tenka pakloti iki 30 dolerių,- skelbia užsienio žiniasklaida.

Rytis Mazūras / Organizatorių nuotr.

Pasak rinkoje jau 17 metų dirbančio renginių organizatoriaus ir vedėjo Ryčio Mazūro artimiausiu metu tokie vakarėliai taps vienintele galimybe susiburti ir gerai praleisti laiką, o organizatoriams tereikia pasitelkti fantaziją, kaip laikantis saugaus atstumo nustebinti savo renginio svečius. R. Mazūro nuomone panašaus pobūdžio vakarėlių tik daugės, atsiras nauji tokio renginio formatai ir tai taps neatsiejama mūsų gyvenimo dalis.

„Renginiai iš automobilių taps kasdienybė, o statistika rodo, jog karantino metu žmonės labiausiai pasiilgsta kelionių, renginių ir savo artimųjų. Paskutinį renginį teko organizuoti praeitų metų spalį, kaip turbūt ir daugumai Lietuvos organizatorių ir atlikėjų, kuriems šis laikas ypač sunkus. Kai kitos kompanijos atstovai pakvietė prisijungti prie tokio pobūdžio renginių organizavimo labai nudžiugau.

Dabar ateitį matau tik tokio pobūdžio renginiuose iš savo automobilių, o kas bus vasara – visiška nežinia. Yra didelių festivalių, kuriuose turėsiu dirbti, bet rengėjai taip pat nežinioje dėl festivalių datos. Daug didelių renginių keliasi net į žiemą. Žinau daugybe renginių kurių datos keliasi jau trečią ar ketvirtą kartą. Realybė yra tokia, nes dabar toks laikas, o kartu siunčiu palaikymą visiems organizatoriams“,- sako renginių organizatorius ir vedėjas R. Mazūras.

Šį savaitgalį Kaune organizuojamo „Drive in – Vibe in“ renginio organizatorius Rokas Baltūsis teigia, jog turi idėją ir viziją su tokiu projektu keliauti aplink visą Lietuvą, po mažesnius miestus ir miestelius.

„Kadangi karantinas paveikė visus žmones, o jiems pabodo būti namuose ar dirbti iš jų, visos žinios skleidžia daug negatyvo, o tas negatyvas mus stumia į kampą. Atsiradus galimybei rengti tokius koncertus, pasinaudojome ja, tokiame dideliame mieste kaip Kaunas, bet kartu nepamirštame ir visos likusios Lietuvos, kuri taip pat pasiilgusi tokių renginių.

Bandėme pabūti žmonių kailyje ir nustatėme palankią kainą tokiems renginiams. Bilietas į 3 valandų koncertą žmogui kainuoja vos 10 eurų. Nekalbu ir apie tai, jog kartais iš tokių projektų galime išlipti neuždirbę nieko sau. Pradžia visada sunki. Reikia laiko įsivažiuoti“,- atvirauja „Drive in – Vibe in“ renginių ciklo organizatorius R. Baltūsis.

Renginių organizatoriai R. Mazūras ir R. Baltūsis kviečia nelikti abejingiems ir palaikyti šio sektoriaus organizuojamus renginius, pasisemti geros nuotaikos ir energijos iki tol, kol pagaliau galėsime džiaugtis šventėmis be didelių ribojimų ir draudimų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA