Kauno „Akropolis“ siūlo išskirtinę progą pamatyti naujausią virtualų NKDT spektaklį „Ryšys“ | Kas vyksta Kaune

Kauno „Akropolis“ siūlo išskirtinę progą pamatyti naujausią virtualų NKDT spektaklį „Ryšys“

Organizatorių nuotr.

Nors pastarieji metai tapo nelengvu iššūkiu šalies kultūrai, teatro atstovai iki šiol aktyviai tęsia savo kūrybines paieškas. Vienas iš pavyzdžių – šį mėnesį pristatytas Nacionalinio Kauno dramos teatro spektaklis „Ryšys“, kviečiantis žiūrovus nusikelti į futuristinį mokslinės fantastikos pasaulį. Anot spektaklio režisierės Agnijos Leonovos, naujausias jos darbas sukurtas specialiai nuotolinei erdvei, todėl yra patogus virtualiam žiūrovui. Savo ruožtu, Kauno „Akropolis“ siūlo unikalią bei nemokamą šio spektaklio peržiūrą, kuri tapo prekybos centro inicijuotos virtualių pramogų programos dalimi.

Jaunosios kartos režisierė Agnija Leonova pastebi, kad per šiuos metus žmonės išsiilgo ne tik socializacijos, bet ir kultūros – įvairių koncertų bei spektaklių. Anot jos, tai skatina menininkus ieškoti alternatyvų, kol bus galima sugrįžti į teatro scenas. Dėl to šiuo laukimu gyvenanti režisierė drauge su Nacionalinio Kauno dramos teatro komanda pristatė būtent nuotolinei auditorijai pritaikytą spektaklį „Ryšys“.

„Šiuo metu kiekvienam iš mūsų kaip niekada tampa svarbus ryšys su pasauliu. Iš esmės tai ir įkvėpė mus šio spektaklio kūrybai, kurio siužetas žiūrovus nukelia į atvirą kosmosą, kur penki kosmonautai po laivo sprogimo pradeda pražūtingai tolti vienas nuo kito. Jie viltingai stengiasi užmegzti bei išsaugoti nuotolinį ryšį vienas su kitu – lygiai taip pat kaip ir mūsų visuomenė, kuri šiandien beatodairiškai bando išlaikyti bendravimą įvairiais virtualiais būdais“, – pasakoja A. Leonova.

Ji priduria, kad šiandien nuotolinis ryšys įgijo didelę svarbą, o neretam žmogui tai leidžia pažiūrėti į savo gyvenimą ir santykius kitomis akimis – galbūt pajusti dėkingumą už tai, ką jis turi, arba suvokti, ko iš tikrųjų jo gyvenime iki šiol trūko, bei išduoda, kad pirmosios mintys apie šio spektaklio įgyvendinimą užgimė tada, kai šalyje antrąkart buvo sugriežtintas karantinas.

„Namuose užsidarę žmonės man priminė kosmose paklydusius ir tolyn vienas nuo kito skriejančius astronautus, kuriems telieka vienintelė viltis – išlaikyti ryšį su kitais. Visai kaip Ray‘aus Bredberio apsakyme „Kaleidoskopas“ ,– pasakoja jaunoji režisierė.

Spektaklis „Ryšys“ / Organizatorių nuotr.

Savo ruožtu, Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigitos Kuodytė antrina, kad šis spektaklis yra kaip niekada svarbus šiuo laikotarpiu ir išduoda, kad būtent todėl buvo nuspręsta jį įtraukti į prekybos centro Kauno „Akropolio“ inicijuojamos virtualių renginių savaitės „Prisikelk iš nuobodulio“ programą.

„Šį spektaklį į Kauno „Akropolio“ organizuojamą virtualių renginių programą įtraukėme ne veltui. Jis unikalus tiek savo forma, tiek užkoduota žinute, kuri sutampa su mūsų iniciatyvos idėja – ėmėmės organizavimo suprasdami, jog šis pandemijos laikotarpis yra visapusiškai sudėtingas, tačiau jis kartu gali būti ir prasmingas. Todėl tikiu, kad jis prie ekranų sukvies ne tik teatro mėgėjus, bet ir visus nuo karantino jau kiek pavargusius žmones, iš kurių tikriausiai bene kiekvienas galės atrasti jam šiuo metu artimiausią personažą“, – teigia B. Kuodytė.

Kūrybinio proceso detales atskleidžianti režisierė taip pat priduria, jog nors spektaklis „Ryšys“ pasižymi išskirtiniais vizualais, šie, pasitelkus kompiuterinę grafiką, buvo įgyvendinti tik pačioje spektaklio kūrimo pabaigoje. Iki tol buvo aktyviai repetuojama su spektaklio aktoriais, kurie vėliau be papildomų dekoracijų filmavimų metu turėjo išgyventi visus jausmus bei priimti siūlomas mokslinės fantastikos siužeto taisykles.

„Spektaklio kūrimas išskirtinis tuo, jog aktoriams teko prieš kameras suderinti teatro ir kino vaidybą. Tačiau net neįprasčiausiomis situacijomis dirbdami ties nuotoliniu spektakliu mes džiaugėmės, jog turime tokią galimybę kurti ir atrasti naujų kūrybos spalvų. Neslėpsiu, kad labai pasiilgome gyvų susitikimų su žiūrovais, tačiau taip pat tokie internetiniai spektakliai mums leidžia išlaikyti ryšį su jais“, – sako A. Leonova.

Spektaklis ryšys bus transliuojamas gyvai jau šiandien, balandžio 1 dieną, 19.30 val. Kauno „Akropolio“ „Facebook“ paskyroje. Spektaklio įrašas po renginio saugomas nebus.

Pasinerkite į saugias pramogas namuose kartu su Kauno „Akropoliu“ ir praskaidrinkite jau rutina tapusią kasdienybę. Daugiau informacijos apie renginius galite rasti Kauno „Akropolio“ „Facebook“ paskyroje bei interneto svetainėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA