Velykų savaitgalį judėjimą tarp savivaldybių kontroliuos virš 3300 pareigūnų: daug dėmesio skirs susibūrimams | Kas vyksta Kaune

Velykų savaitgalį judėjimą tarp savivaldybių kontroliuos virš 3300 pareigūnų: daug dėmesio skirs susibūrimams

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šventinį Velykų savaitgalį judėjimo ribojimą kontroliuos daugiau nei 3300 pareigūnų, jie dirbs stacionariuose postuose. Prie policijos prisijungs kitos viešojo saugumo tarnybos. Taip bus siekiama užtikrinti judėjimo kontrolę bei kuo didesnį transporto pralaidumą tarp savivaldybių bei tiems asmenims, kurie vyksta dėl neatidėliotinų priežasčių.

Policijos pareigūnai taip pat skirs daugiau dėmesio susibūrimams viešose erdvėse, tikrins vykstančius keleiviniais traukiniais, rašoma Vidaus reikalų ministerijos pranešime žiniasklaidai.

„Suprantame, kad žmonės yra įsitempę ir jaučia psichologinį nuovargį dėl užsitęsusios pandemijos, tačiau situacija išlieka gana sudėtinga, sergamumas koronaviruso infekcija nemažėja.

Siekiant suvaldyti judėjimo kontrolę šalyje šventiniu laikotarpiu policijos pareigūnams talkins kitos statutinės tarnybos, kad visiems norintiems išvykti su svarbia priežastimi nereikėtų laukti ilgai prie patikros punktų”, – teigia vidaus reikalų ministrė, Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos pirmininkė Agnė Bilotaitė.

Per praėjusį savaitgalį policija apgręžė beveik 1,4 tūkstančio automobilių. Už ribojimų nesilaikymą surašyti 102 administracinių nusižengimų protokolai.

Judėjimas prie vidinių Europos Sąjungos sienų išlieka labai intensyvus, vidutiniškai per parą pravažiuoja apie 2000 transporto priemonių, patikrinama apie 350 asmenų. Per praėjusią ir šią savaitę patikrinta apie 3500 asmenų, beveik 1000 iš jų neturėjo registracijos QR kodų. Iš viso nuo vasario 17 d. patikrinta beveik 18 tūkst. asmenų, atvykusių iš Lenkijos pusės.

Nuo pirmadienio Lenkija taip pat pradėjo taikyti papildomas kontrolės priemones prie sienos – reikės pateikti neigiamą testo, atlikto ne vėliau nei 48 val. iki atvykimo, rezultatą. .

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, šiuo metu Lietuvoje iš viso panaudota 480 tūkst. vakcinos dozių. Pirmąja doze paskiepyta apie 330 tūkst. asmenų, antrąja doze paskiepyta 150 tūkst. asmenų. Artėjama prie 12 proc. asmenų, kurie yra gavę pirmąją vakcinos dozę, taip pat skaičiuojama, kad yra 5 proc. asmenų, kurie paskiepyti antrąja doze.

Manoma, kad apie 20 proc. Lietuvos gyventojų turi imunitetą, skaičiuojant su tais asmenimis, kurie jau yra persirgę. Paskutiniais duomenimis, Lietuvoje 1 pacientas yra reanimacijoje, 18 asmenų gydomi deguonies kaukėmis. Visi jie laikomi sunkiais pacientais. Taip pat serga keletas vaikų. Anot Sveikatos apsaugos ministerijos, iš sergančiųjų 3 proc. yra vaikai, apie 20 proc. yra vyresni kaip 60 metų.

Statistikos departamento duomenimis, sergamumas per pastarąsias 14 dienų 100 tūkst. gyventojų šalyje yra 318 atvejų, tačiau daugiau nei dešimtyje savivaldybių šis rodiklis yra blogesnis už Lietuvos vidurkį. Didesnis sergamumas fiksuojamas ir Vilniaus rajone, Visagine, Šalčininkų, Trakų, Varėnos, Ignalinos, Švenčionių rajonuose, taip pat Panevėžyje, Kazlų Rūdos ir Kalvarijos savivaldybėse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA