Policija vėl mobilizuojasi: grįžta kontrolės postai, prašo informuoti apie rengiamus vakarėlius | Kas vyksta Kaune

Policija vėl mobilizuojasi: grįžta kontrolės postai, prašo informuoti apie rengiamus vakarėlius

ELTA 2021/03/26 14:13
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Po Vyriausybės penktadienį priimto sprendimo nuo šeštadienio atnaujinti judėjimo ribojimus tarp šalies savivaldybių, policijos generalinis komisaras Renatas Požėla pranešė, kad prie savivaldybių prieigų grįžta kontrolės postai.

„Atsižvelgiant į besiklostančią situaciją, prie visų savivaldybių prieigų grįžta kontrolės postai: tiek mobilūs, tiek stacionarūs. Policija vėl mobilizuojasi“, – penktadienį žurnalistams sakė R. Požėla.

Anot generalinio komisaro, jau nuo šeštadienio asmenys gali būti patikrinti ir pačioje savivaldybėje, jeigu kils įtarimų, kad asmuo yra atvykęs iš kitos savivaldybės ir taip pažeidžia nustatytą tvarką.

Todėl, ragino generalinis komisaras, jei asmuo ketina vykti į kitą savivaldybę, jis turėtų pasidomėti, ar tikrai nekils klausimų kertant savivaldybių ribas.

„Jeigu kyla klausimų dėl vykimo teisėtumo, prašome pasiskambinti ir pasikonsultuoti iš anksto“, – sakė jis ir pažymėjo, kad kontrolei užtikrinti reikės gausių pareigūnų bei policijos socialinių partnerių pajėgų.

„Daug pajėgumų reikės. Mes planuojame šią savaitę dirbti savo pajėgumais, o dėl ilgojo Velykų savaitgalio kreipsimės į socialinius partnerius, tiek vidaus reikalų, tiek kariuomenės struktūras ir prašysime jų pagalbos“, – sakė R. Požėla.

Judėjimas bus kontroliuojamos ne miestų, o rajonų ribose

„Žiedinės savivaldybės yra tokios, kokios yra nustatytos dabar: miestas ir rajoninė savivaldybė laikomi vienu vienetu. Iš esmės policija srautų tarp žiedinės ir miesto savivaldybės nekontroliuos, policija koncentruosis ties rajono riba, ties žiedinės savivaldybės riba su kita savivaldybe“, – žurnalistams penktadienį teigė jis.

R. Požėla taip pat pabrėžė, kad siekiantiems apeiti Vyriausybės nustatytus judėjimo apribojimus gali grėsti administracinės baudos.

„Iškilusius klausimus stengsimės spręsti geranoriškai, žmonėms paaiškindami ir tiesiog jiems neleisdami toliau vykti. O jeigu susidursime su piktybiškumu, žmonių bandymais piktnaudžiauti, apgaudinėti, reikės taikyti administracinių nuobaudų politiką“, – pabrėžė jis.

Jo teigimu, policija ypatingą dėmesį skirs šalies kurortams bei viešose vietose neleistinai besibūriuojantiems asmenims.

„Prioritetas bus kurortams, lygiai taip pat būriavimasis viešose vietose – mes matome tendencijas, kad asmenys neatsakingai elgiasi būriuodamiesi viešose vietose. Ypač kalbu apie jaunimą“, – teigė R. Požėla.

Kartu generalinis komisaras kreipėsi į visuomenę, prašydamas informuoti policiją apie rengiamus vakarėlius.

„Policija atvažiuos ir išvažiuos tik tada, kai būsime įsitikinę, kad vakarėlis nutrauktas. Ir, žinoma, bus surašyti protokolai visiems vakarėlio dalyviams“, – teigė jis.

Vyriausybė penktadienį nusprendė pratęsti karantiną iki balandžio 30 d., taip pat atnaujinti judėjimo ribojimus tarp savivaldybių nuo kovo 27 d. iki balandžio 5 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA