Kauniečius kviečia dalintis prisiminimais ir išsaugotais daiktais apie legendinį kino teatrą | Kas vyksta Kaune

Kauniečius kviečia dalintis prisiminimais ir išsaugotais daiktais apie legendinį kino teatrą

Kino teatro „Romuva“ nuotr.

Kauno kino centras „Romuva“ ir VŠĮ „Tartumberibu“ kviečia visuomenę bendradarbiauti ruošiantis „Romuvos“ atidarymui po rekonstrukcijos. Kauno kino centras „Romuva“ – verslininkų Antano ir Petro Steikūnų pastangomis pastatytas ir įrengtas moderniausias ir didžiausias kino teatras to meto Lietuvoje, duris atvėręs paskutiniais Pirmosios Lietuvos Respublikos metais.

Nors „Romuvos“ istoriją žymėjo daug radikalių pokyčių – autoritarinės ir totalitarinės valdžios įsigalėjimą, turinio kontrolę, privatizacijos iššūkius, išnykimo grėsmę – šiandien „Romuva“ verčia naują istorijos puslapį.

Kaip rašoma „Romuvos“ pranešime žiniasklaidai, gyventojai kviečiami dalintis istorijomis, atsiminimais, nuotraukomis ar kitomis vaizdinėmis medžiagomis, susijusiomis su „Romuvos“ kino teatro įvykiais.

Kauno širdyje – Laisvės alėjoje – įsikūrusi „Romuva“ dažnam kauniečiui ar miesto svečiui yra tapusi prasmingų atsiminimų vieta. Šio „kinematografo“ sienos galėtų papasakoti begales istorijų, nutikusių ne tik ekrane, bet ir kino salėje. Čia virė produktyvus tiek kultūros, tiek asmeninis gyvenimas – susitikimai, pažintys, meilės patirtys. Metų tėkmėje čia rinktasi išgyventi dramų, džiaugsmo, liūdesio, siaubo, meilės ir gyvenimo grožio.

Jeigu jūs turite prisiminimų iš šio kino teatro arba galbūt girdėjote senelių ar savo tėvų, pažįstamų istorijas, o gal čia pamatėte filmą, po kurio užsimanėte mokytis užsienio kalbos? Galbūt turėjote nepamirštamą pasimatymą arba netikėtą bučinį, o gal matytas kino filmas įkvėpė kurti. Gal dalyvavote poezijos skaitymuose ar koncerte, gal prisimenate „Romuvos“ kvapą?

Norintys pasidalinti savo istorijomis ir vaizdo medžiaga gali užpildyti specialią projektui skirtą formą.

Gyventojai, turintys išsaugoję su „Romuva“ susijusių daiktų (kino teatro bilietai, filmo afišos ir kt.), nuotraukų ar kitos vaizdinės medžiagos gali susisiekti el. paštu – romuvosprisiminimai@gmail.com ir prisidėti prie istorijos išsaugojimo.

Jūsų pasidalintos istorijos, daiktai, vaizdinė medžiaga bus įamžinti atgimstančio kino teatro erdvėse ir be jūsų sutikimo niekur kitur viešinamos nebus. Instaliaciją planuojama pristatyti 2021 m. Ją pamatyti galės visi, neabejingi kino, meno ir kultūros istorijai.

Prisidėkite ir papasakokite savo atsiminimus, o pasauliui vėl pamažu mokantis grįžti į buvimą drauge – sukurkime naujus!
Tavo prisiminimų lauksime iki balandžio 7 dienos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA