„Vaisingumo klinikos“ tyrimas: suimti prašoma vieną iš 12 įtariamųjų | Kas vyksta Kaune

„Vaisingumo klinikos“ tyrimas: suimti prašoma vieną iš 12 įtariamųjų

DELFI, Kas vyksta Kaune 2021/02/26 15:23
Asociatyvi / DELFI nuotr.

„Vaisingumo klinikos“ vadovai Vilniuje, Kaune ir Klaipėdos įtariami slėpę pajamas ir taip nesumokėję didžiulės mokesčių sumos. Penktadienį Klaipėdos apylinkės teismas svarsto prokuratūros prašymą suimti vieną iš dvylikos įtariamųjų.

„Kol kas negalime įvardyti, dėl kurio asmens teismui pateiktas prašymas. Daugiau galėsime teikti po teismo sprendimo“, – sako Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausioji prokurorė Dalia Pocienė.

Pasak prokurorės, atlikus apie pusšimtį kratų, rasta pusė milijono eurų grynųjų, sulaikyti devyni asmenys, tarp jų – vadovai, iš viso įtarimai pareikšti 12 asmenų. „Registrų centro“ duomenimis, „Vaisingumo klinikos“ akcininkai yra Algė Ivaškevičė, Virginijus Diržauskas, Algirdas Usonis ir Dov Feldberg.

Klinika savo puslapyje skelbia esanti didžiausia nevaisingumo problemas sprendžianti gydymo įstaiga Lietuvoje, kurioje atliekama daugiausia pagalbinio apvaisinimo procedūrų šalyje. Nuo 2000-ųjų veikianti klinika turi padalinius Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Jai vadovauja – A. Usonis.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad stambi policijos operacija Kaune, Savanorių prosekte, buvo užfiksuota trečiadienį, vasario 24 dieną. Buvo pastebėta, kad kratos vyksta ne tik gatvėje, bet ir „Vaisingumo klinikos“ patalpose.

Apie tyrimą prabilta ketvirtadienį. Kaip pranešė policija, ikiteisminiame tyrime buvo atliktos kratos Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje esančiose įmonės patalpose, sulaikytų asmenų gyvenamosiose patalpose, transporto priemonėse bei kitur.

„Kratos buvo atliekamos privačioje medicinos paslaugas teikiančioje įmonėje bei jų darbuotojų bei vadovų gyvenamosiose vietose, automobiliuose“, – sakė prokurorė.

Šiuo metu turimais duomenimis, kratų metu buvo rasti apie 500 tūkst. eurų grynais pinigais, taip pat įvairūs tyrimui reikšmingi buhalterinės apskaitos ir kiti dokumentai, kompiuterinės laikmenos bei kiti daiktai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA