Aiškėja daugiau detalių apie Kaune vykdytą operaciją: kratos atliktos „Vaisingumo klinikoje“ | Kas vyksta Kaune

Aiškėja daugiau detalių apie Kaune vykdytą operaciją: kratos atliktos „Vaisingumo klinikoje“ įtarimai pareikšti 12 asmenų

Kas vyksta Kaune, BNS, 2021/02/25 14:24

Atliekant ikiteisminį tyrimą dėl vienos privačios medicinines paslaugas teikiančios įmonės vadovų ir bei kitų asmenų galimai vykdytų nusikalstamų veikų, susijusių su apgaulinga įmonės finansų apskaita, šiandien ir vakar buvo sulaikyti 9 asmenys, pranešė Lietuvos policija.

Ikiteisminiame tyrime, kuriam vadovauja ir jį organizuoja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų skyrius, Klaipėdos apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, kartus su Lietuvos kriminalinės policijos biuro, Kauno apskr. VPK ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos, Valstybinės mokesčių inspekcijos ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnais, atliko kratas Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

Kratos buvo atliekamos įmonės patalpose, sulaikytų asmenų gyvenamosiose patalpose, transporto priemonėse bei kitur.

Šiuo metu turimais duomenimis, kratų metu buvo rasti apie 500 000 eurų grynais pinigais, taip pat įvairūs tyrimui reikšmingi buhalterinės apskaitos ir kiti dokumentai, kompiuterinės laikmenos bei kiti daiktai.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad vakar pareigūnų operacija vyko ir Savanorių prospekte. Liudininkų teigimu, buvo sulaikyti ir apklausiami du asmenys taip pat atliktos kratos jų transporto priemonėse.

Pastebėta, kad apklausos vyko ir Savanorių prospekte veikiančiose „Vaisingumo klinikos“ patalpose, tačiau pareigūnai medicinines paslaugas teikiančios įmonės pavadinimo kurį laiką neišdavė.

Papildyta 15.03 val.

Įtarimai pareikšti 12 asmenų

„Įtariama, kad gydymo įstaigoje buvo slepiamos pajamos: neapskaityta suma, preliminariais duomenimis gali sudaryti apie milijoną eurų“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausioji prokurorė Dalia Pocienė.

„Tai yra uždaroji akcinė bendrovė „Vaisingumo klinika“, – sakė ji.

Pasak prokurorės, atlikus apie pusšimtį kratų, rasta pusė milijono eurų grynųjų, sulaikyti devyni asmenys, tarp jų – vadovai, iš viso įtarimai pareikšti 12 asmenų.

Sulaikyti įstaigos vadovai

Prokurorės teigimu, apklausiami įtariamieji bendrauja su teisėsauga.

„Buvo sulaikyti devyni asmenys. Jie šiuo metu išlieka sulaikyti. Įtariamojo statusas suteiktas 12 asmenų ir šiuo metu yra atliekamos apklausos, kiti procesiniai veiksmai“, – sakė D. Pocienė.

Pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojo Raimondo Vaitkevičiaus, sulaikytas įmonės vadovas, vadovaujantys asmenys bei asmenys, atsakingi už finansus ir apskaitą.

Pasak policijos, surinkti duomenys leidžia įtarti, jog siekdami išvengti mokesčių ir veikdami pagal iš anksto sugalvotą nusikalstamos veikos planą, šios įmonės vadovai atsakingiems darbuotojams buvo nurodę neįtraukti į įmonės buhalterinę apskaitą dalies iš pacientų gautų pajamų.

„Iš pacientų gaunami pinigai buvo netraukiami į apskaitą, o tuos pinigus pasisavindavo, mūsų turimais duomenimis, įmonės savininkai, vadovai, tiek buvo mokami atlyginimai“, – sakė R. Vaitkevičius.

Dirbo gausios pareigūnų pajėgos

Taip pat įtariama, kad vėliau šie žinomai neteisingi duomenys apie pajamas, pelną ar turtą buvo įrašyti pateikiant deklaracijas Valstybinei mokesčių inspekcijai.

Valstybei galimai padaryta žala bus nustatyta vėlesniame tyrimo etape. „Labiausiai nukentėjo čia valstybė, kuriai nesumokėti mokesčiai“, – teigė policijos atstovas.

Iš viso šiuose proceso veiksmuose dalyvavo apie 100 pareigūnų ir specialistų.

„Kratos truko praktiškai iki ryto nuo vakar vakaro“, – sakė Klaipėdos policijos atstovas.

Proceso veiksmai atliekami ir šiuo metu. „Pareigūnai dirbo nuo vakar dienos praktiškai apskritą parą ir procesiniai veiksmai tęsiami šiandien“, – sakė prokurorė.

Papildyta vasario 26 dieną 15.25 val.

Penktadienį Klaipėdos apylinkės teismas svarsto prokuratūros prašymą suimti vieną iš dvylikos įtariamųjų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA