Kauniečiams parodė, kaip žiemos sąlygomis atrodo treniruotės lauke | Kas vyksta Kaune

Kauniečiams parodė, kaip žiemos sąlygomis atrodo treniruotės lauke

Vyriausybei nuo pirmadienio leidus ne daugiau kaip dviem žmonėms treniruotis lauke, po visą Lietuvą nuvilnijo tokio sprendimo absurdiškumą demonstruojančios sporto bendruomenės akcijos. Nuotaikingas vaizdo įrašas pasiekė ir „Kas vyksta Kaune“ redakciją.

„Nustebino Vyriausybės sprendimas dirbti lauke vedant asmenines treniruotes, kai sąlygos yra tokios. Norėjome parodyti, kaip viskas atrodo realybėje“, – pasakojo portalo skaitytoja.

Moteris su sutuoktiniu išbandė treniruotes lauke, gausiai prisnigtame stadione. Linksmo vaizdo įrašo pradžioje stingdančią temperatūrą iliustruoja užšalusio vandens kibiras, kuris netrukus panaudojamas kaip sporto įrankis.

Filmuko herojai su šiuo savadarbiu svarmeniu ir kitais įnagiais iki blauzdų klampodami sniege daro įvairius pratimus, mėgina žaisti krepšinį, eina lenktynių ir kitaip mankštinasi, nors jų pastangas smarkiai apsunkina žemę nuklojusi balta marška.

„Didelis kiekis sniego, apledėję paviršiai, traumų tikimybė didelė“, – reziumavo skaitytoja iš Jonavos, nors galima spėti situaciją esant panašią ir Kauno stadionuose.

Sporto entuziastai pirmadienį akciją surengė ir prie Vyriausybės – jos metu Vinco Kudirkos aikštėje įrengti improvizuoti teniso kortai, krepšinio aikštelė, pastatyta bokso kriaušė, o žmonės treniravosi lauke sningant ir stingdant šalčiui.

Šitaip siekta atkreipti valdžios dėmesį į prašymą leisti treniruotis uždarose patalpose. Šiuo metu treniruotis leidžiama tik aukšto meistriškumo sportininkams, vaikų ir mėgėjų treniruotės nevyksta dėl COVID-19 plitimo rizikos.

Vyriausybė nuo pirmadienio leido po du treniruotis lauke.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA