Keliai aplink Kauną virto čiuožykla: vairuotojus įspėja apie pavojingą reiškinį | Kas vyksta Kaune

Keliai aplink Kauną virto čiuožykla: vairuotojus įspėja apie pavojingą reiškinį

Antradienio popietę pradėjus smarkiai snigti, eismo sąlygos ėmė proporcingai prastėti. Magistraliniuose keliuose aplink Kauną vairuotojų neklauso sunkvežimiai, dėl avarijų spūstys formuojasi „Via Baltica“ kelyje ir Islandijos plente.

„Via Baltica“ kelias nuo Garliavos link Kauno. Toks įvykis, formuojasi spūstis. Turbūt, vilkikas „perlipo“ užtvarus važiuojant nuo Akademijos ir nulėkė į griovį. Panašu, kad nukentėjusių nėra, bet greičiausiai nusidrieks dar didesnės spūstys“, – užfiksuotą vaizdą komentavo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė portalui nurodė, kad 15.18 val. pranešta apie A5 kelyje netoli Akademijos į griovį įvažiavusį vilkiką.

Pirminiais duomenimis, vairuotojas judėjo nuo Akademijos link Mastaičių, bet dėl eismo sąlygų nesuvaldė transporto priemonės, kirto viduryje esančius atitvarus ir nuvažiavo į pakelės griovį priešingoje pusėje.

„Su kitais automobiliais vilkikas nesusidūrė, 1970 m. gimęs vairuotojas nenukentėjo. Jis blaivus, apgadinta tik transporto priemonė“, – sakė O. Vaitkevičienė, nors reikia pastebėti, kad smarkokai kliuvo ir kelio įrengimams.

Dar vienas pranešimas apie eismo įvykį gautas 15.52 val. – Islandijos plente važiuojant link „Megos“, ties degaline „Circle K“ susidūrė vilkikai „Iveco“, „MAN“ ir „Scania“.

Šiuo metu pareigūnai nuvykę į nelaimės vietą, daugiau detalių kol kas nepateikiama, tačiau važiuojant nuo Muravos sankryžos jau formuojasi nemaža spūstis.

Bendrovė „Kelių priežiūra“ antradienį įspėja gyventojus apie galimai pavojingas vairavimo sąlygas keliuose. Dėl pūgos ir stipraus snygio gali susiformuoti slidūs kelio ruožai, sniego sankaupos, dėl pustymo suprastėti matomumas.

„Šiuo metu į kelius išvažiavę 300 mechanizmų – dirbame visu pajėgumu. Prognozuojama, jog vakar prasidėjusi pūga ims rimti dienos pabaigoje. Vairuotojai turėtų išlikti atidūs, net jei važiuoja nuvalytu ir pabarstytu keliu – dėl puraus sniego ir vėjo ant kelio gali susiformuoti sniego „liežuviai“, slidūs kelio ruožai. Taip pat dėl pūgos žymiai suprastėja matomumas“, – pranešime cituojamas „Kelių priežiūros“ atstovas Petras Džervus.

Šiomis dienomis keliuose gali pasirodyti ir kitas sunkai pastebimas žiemos kelių pavojus – „juodasis“ ledas. Jis susidaro kai keliu važiuojančių automobilių padangos šildo asfaltą, kelio danga šyla ir šlampa, tačiau ją šaldo žiemos oras, gairina vėjas.

„Jei vairuojant pajaučiama, kad automobilis tarsi „plaukia“, reiškia, jog judama „juodu“ ledu. Svarbiausia yra nepanikuoti, iš lėto mažinti greitį ir švelninti vairavimo manevrus“, – įspėja Lietuvos kelius prižiūrinti įmonė.

Realaus laiko informacija apie eismo sąlygas Kaune skelbiama čia. Detalią Kauno orų prognozę rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA