Vyriausybė svarstys iki kovo pratęsti karantiną, vyskupai – viešų pamaldų atnaujinimą | Kas vyksta Kaune

Vyriausybė svarstys iki kovo pratęsti karantiną, vyskupai – viešų pamaldų atnaujinimą

BNS 2021/01/27 09:20
Šv. Jurgio Kankinio bažnyčia / R. Tenio nuotr.

Vyriausybė trečiadienį svarstys siūlymą visuotinį karantiną pratęsti iki kovo pradžios. Taip pat Lietuvos vyskupai šią savaitę ketina svarstyti, ar bažnyčiose atnaujinti viešas pamaldas.

Pagal Vyriausybės ekstremaliųjų situacijų komisijos siūlymą, karantiną norima pratęsti iki vasario 28 dienos.

Didesnių karantino režimo atlaisvinimų svarstyti neketinama.

Pirmadienį po Vyriausybės ekstremaliųjų situacijų komisijos skelbta, kad pirmųjų atlaisvinimų galima tikėtis nuo vasario vidurio, jeigu mažės užsikrėtimų COVID-19.

Lietuvoje karantinas paskelbtas pernai lapkričio 7 dieną, nuo gruodžio 16 dienos jo režimas sugriežtintas ir pratęstas iki sausio 31-osios.

Šiuo metu šalyje uždaryta daugelis parduotuvių, sporto ir laisvalaikio praleidimo vietų, apribotas žmonių judėjimas tarp savivaldybių ir susibūrimai tiek namuose, tiek viešose vietose.

Pamaldų atnaujinimas bažnyčiose

„Sprendimas dėl mišių su tikinčiaisiais atnaujinimo dar nesvarstytas, ketinama svarstyti prieš pat sausio 31 dieną“, – BNS sakė Lietuvos vyskupų konferencijos generalinio sekretoriaus padėjėjas, kunigas Mykolas Sotničenka.

Lietuvos vyskupų sprendimu viešos pamaldos šalyje buvo sustabdytos gruodžio viduryje, sausio pradžioje mišias norėta atnaujinti, tačiau Bažnyčia sprendimą pakeitė dėl sunkios epidemiologinės situacijos.

Vyriausybė nėra įvedusi reikalavimo nerengti mišių dėl Bažnyčios turimo ypatingo teisinio statuso, tačiau yra palikta rekomendacija mišias rengti nuotoliniu būdu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA