Po dviejų parų snygio, balti kalnai Kaune praaugo žmones | Kas vyksta Kaune

Po dviejų parų snygio, balti kalnai Kaune praaugo žmones

R. Tenio nuotr.

Iškritus seniai regėtam sniego sluoksniui jau antrą dieną kauniečiai žygiuoja pačių pusnyse pramintais labirintais. Nors baltos krūvos neprimena žiemos, kokią kelerius pastaruosius metus matėme Kaune, Hidrometeorologijos tarnybos specialistai tvirtina – sniego daug, bet tai įprasta.

Kaip matyti „Kas vyksta Kaune“ fotografo trečiadienį užfiksuotuose kadruose, ne vienam teko paprakaituoti į rankas griebus kastuvą, o automobilių stovėjimo aikštelėse sustumti sniego kalnai gerokai didesni už praeivius.

Šaligatvių kai kur tiesiog nebeįmanoma atskirti ir tenka klampoti per gilias pusnis, tuo metu miškingose vietovėse lūžta sniego marškos neatlaikę medžiai.

Visgi Hidrometeorologijos tarnybos specialistai sako, kad visoje Lietuvoje pastarąją parą vyravęs stiprus snygis nepasiekė nei stichinių, nei katastrofinių rodiklių.

„Nei stichinio, nei katastrofinio meteorologinio reiškinio rodikliai nebuvo pasiekti“, – BNS trečiadienį sakė tarnybos Meteorologinių stebėjimų skyriaus vyresnioji specialistė Marilė Kosaitė.

Pasak jos, didžiausi sniego dangos kiekiai buvo fiksuoti vidurnaktį ar kelios valandos po jo, šiuo metu dėl teigiamos temperatūros jie palaipsniui mažėja.

Šis stiprus snygis gali atrodyti neįprastas, nes tiek daug sniego pastaraisiais metais neiškrisdavo, tačiau, pasak M. Kosaitės, tikrai nėra didžiausias per 15 metų, kaip kartais teigiama. Panašus snygis fiksuotas 2016 metais, tuomet Telšiuose per parą prisnigti 32 centimetrai.

Stiprus snygis Kaune

„Kadangi nebuvo pasiekti stichinio meteorologinio reiškinio rodikliai, tai tiesiog įprasta žiema. Tiesiog galbūt keista palyginus su keliais pastaraisiais metais“, – sakė Hidrometeorologijos tarnybos specialistė.

Artimiausių dienų prognozės leidžia manyti, kad šie rodikliai jau ir nebebus pasiekti, nes snygis rims, o sniegas nebebus toks šlapias. Visgi, pėstieji bei vairuotojai ir toliau raginami būti budrūs, mat eismo sąlygos išlieka sudėtingos, savaitės antroje pusėje šals.

Detalią orų prognozę rasite čia. Realaus laiko informacija apie eismo sąlygas Kaune skelbiama čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA