Galinga kritulių zona nesitrauks, kils pūga: numatomos labai sudėtingos eismo sąlygos | Kas vyksta Kaune

Galinga kritulių zona nesitrauks, kils pūga: numatomos labai sudėtingos eismo sąlygos

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Antradienio dieną per Lietuvą toliau slinks galinga kritulių zona. Numatomos labai sudėtingos eismo sąlygos. Daug kur, didžiausia tikimybė pietiniuose, rytiniuose ir šiaurės rajonuose snigs smarkiai.

Negana to, rytą stiprės šiaurės vakarų vėjas, dieną daugelyje rajonų gūsiai sieks 15-19 m/s. Sningant ir pučiant stipriam vėjui Lietuvoje kils pūga. Matomumas bus prastas, reikės būti atsargiems dėl plikledžio ir sniegu nuklotos kelio dangos.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, temperatūra visoje šalyje bus labai panaši: ties Vilniumi ir Utena laikysis 1 laipsnio šaltis, Kaune, Panevėžyje ir Šiauliuose bus apie 0, o prie jūros sušils iki 1 laipsnio šilumos.

Trečiadienio naktį situacija išliks prasta. Daugelyje rajonų snygis tęsis, o šiaurės rytiniuose rajonuose snigs smarkiai. Kadangi šiaurės vakarų vėjas išliks gūsingas, tęsis ir pūga. Temperatūra pasiskirstys tarp 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos. Dieną snigs gerokai silpniau. Pavojingų vėjo gūsių jau nenumatoma. Termometrai rodys nuo 1 laipsnio šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį pasnigs jau tik vietomis. Vėjas nurims, dieną bus silpnas. Ims šiek tiek sparčiau šalti.

Eismo sąlygas sunkina snygis

Visoje Lietuvoje dėl buvusio ar besitęsiančio snygio antradienio rytą yra sudėtingos eismo sąlygos, pranešė Automobilių kelių direkcija.

Pagrindinių kelių dangos vietomis su šlapio ar pažliugusio sniego provėžomis, mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai su prispaustu sniegu, vietomis su puraus sniego sluoksniu iki 20 centimetrų.

Slidžius kelių ruožus valo ir barsto bendrovė „Kelių priežiūra“, tačiau vairuotojų prašoma atsižvelgti į kelio dangos būklę ir rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį bei laikytis didesnio nei įprasta saugaus atstumo.

Šiaurinėje ir pietinėje Lietuvos dalyje eismo sąlygas vietomis sunkina pūga. Vakarinėje šalies dalyje kritulių nėra, tačiau daug kur susiformavęs plikledis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA