Vykstantiems į sostinę prireiks kantrybės: A1 kelias užblokuotas | Kas vyksta Kaune

Vykstantiems į sostinę prireiks kantrybės: A1 kelias užblokuotas spūstys abiejose A1 kelio kryptyse

Besitęsiant gausiam snygiui eismo įvykiai pasipylė ne tik Kauno gatvėse, bet ir magistraliniuose keliuose. A1 keliu vykstančius Vilniaus link antradienio rytą pasitinka milžiniška spūstis, čia netoli Vievio kelią blokuoja vilkikas.

Internautai „Kas vyksta Kaune“ grupėje antradienio rytą dalijasi vaizdas iš magistralinio kelio A1, vairuotojų teigimu kelias Vilniaus link nepravažiuojamas. Vilkikas kelią blokuoja netoli Vievio, o spūstis magistralėje, pasak vairuotojų, tęsiasi kelis kilometrus.

Eismas A1 magistralėje / Skaitytojo nuotr.

Kaip delfi.lt informavo policija, pranešimas apie avariją buvo gautas apie 9.29 val. Pranešėjas teigė, kad Elektrėnų savivaldybėje, Vievio seniūnijoje, ties Ausieniškių kaimu, kelyje Kaunas-Vilnius, vilkikas su priekabe rėžėsi į atitvarus ir visiškai užblokavo kelią. Pirminiais duomenimis, žmonės nenukentėjo.

Tiesa, kauniečiai skundėsi ir kitais nepravažiuojamais keliais, pavyzdžiui, Kačerginėje. Vilkiko eismo įvykis fiksuotas ir Amalių aplinkkelyje.

Papildyta 12.24 val.

Spūstys abiejose A1 kelio kryptyse

Kaip teigia BNS, įvykio vietoje eismą reguliuoja policijos pareigūnai.

Kiek po vienuoliktos valandos policija sulaukė pranešimo, kad netoli Vievio susidūrė du Kauno kryptimi važiavę vilkikai. Šiame įvykyje taip pat niekas nenukentėjo, tačiau sutriko eismas.

„Ten irgi spūstys, ten pareigūnai yra, jie reguliuoja eismą ir nukreipia pagal galimybes į aplinkkelį“, – sakė Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja.

(papildymo pabaiga)

Sunkios eismo sąlygos

Eismo sąlygas antradienio rytą Lietuvoje sunkina snygis ir pūga, jos sudėtingos visoje Lietuvoje, įspėja Automobilių kelių direkcija.

9 valandos duomenimis, pagrindinių kelių dangos su šlapio ar pažliugusio sniego provėžomis, vietomis su prispausto arba puraus sniego sluoksniu iki 10-15 cm.

Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai su prispaustu sniegu, vietomis su puraus sniego sluoksniu iki 20 cm, slidūs. Slidžius kelių ruožus valo ir barsto „Kelių priežiūra“.

Kaip portalui „Kas vyksta Kaune“ seniau komentavo Kauno rajono kelius prižiūrinčios įmonės AB „Kelių priežiūra“ komunikacijos skyriaus vadovė Giedrė Čekavičienė, keliai yra skirstomi į 5 priežiūros lygius atsižvelgiant į jų intensyvumą ir pagal tai jiems skiriama atitinkamai dėmesio.

1 lygis, tai daugiausiai dėmesio skiriama magistraliniams keliams, kuriuose eismo intensyvumas didžiausias. Aukštas eismo kokybės lygis šiuose keliuose privalo būti užtikrintas visą parą. Pagal 2 lygį prižiūrima didžioji dalis magistralinių ir intensyviausių krašto kelių. Kelių priežiūros komanda šiuose keliuose budi nuo 4 iki 22 val.

Pagal 3 lygį prižiūrima didžioji dalis krašto ir intensyviausių rajoninių kelių. Kelių priežiūros komanda šiuose keliuose budi nuo 4 iki 19 val. 4 lygis – tai krašto ir rajoniniai keliai, kuriuose eismo intensyvumas yra mažesnis kaip 1000 automobilių per parą. Kelių priežiūros komanda IV lygio keliuose budi nuo 6 iki 19 val.

Ir 5 lygis, pagal kurį prižiūrima didžioji dalis valstybinės reikšmės rajoninių kelių, kuriuose privalu užtikrinti minimalų eismo kokybės lygį ir kelio tinkamumą naudoti. Šiuose keliuose mūsų komanda dirba nuo 9 iki 18 valandos.

Realaus laiko informacija apie eismo sąlygas Kaune skelbiama čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA