Nelaimė Kaune: į ežerą įlūžo pramogautojas, dar vieną pareigūnams teko vyti nuo ledo | Kas vyksta Kaune

Nelaimė Kaune: į ežerą įlūžo pramogautojas, dar vieną pareigūnams teko vyti nuo ledo

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Penktadienio popietę į Lampėdžio ežerą įlūžo vyras – jis perduotas medikams, praneša Kauno policija.

Šiandien, sausio 15 d., 12.39 val. Kauno pareigūnai gavo pranešimą, kad Kaune, Lampėdžiuose, apie 100 metrų nuo kranto į vandens telkinį įlūžo vyras.

Kaip rašoma Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pranešime žiniasklaidai, tarnyboms nuvykus į įvykio vietą, 1977 metais gimęs vyras buvo atvėsęs, jis perduotas medikams.

Aplink būriavosi ir kiti žiemos pramogų mėgėjai. Vieną, atsinešusį pačiūžas, pareigūnams teko vyti nuo vandens telkinio ir raginti saugoti save ir savo gyvybę.

Pareigūnai gyventojus ragina atsakingai mėgautis pramogomis ant ledo – dažnai pirmasis, neseniai susiformavęs ledas būna ypač pavojingas. Tam, kad ant ledo būtų saugu žmonėms, jis turėtų būti bent 8-12 cm storio, tačiau skirtinguose vandens telkiniuose ledo storis būna nevienodas, todėl kyla rizika įlūžti.

Šis saugumo reikalavimas galioja tiek toliau nuo kranto žvejojantiems, tiek ir čiuožinėjantiems.

Pareigūnai įspėja – ledas nėra tvirtas, todėl būkite atsargūs ir nevaikščiokite, nečiuožinėkite ant netvirto ledo, elkitės atsakingai – nerizikuokite savo sveikata ir gyvybe.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad šį savaitgalį pareigūnai sieks apriboti ir patekimą į susibūrimo centrais tapusius parkus, kalnus bei pažintinius takus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA