Policija ruošiasi savaitgaliui: ribos patekimą į parkus, kalnus ir pažintinius takus | Kas vyksta Kaune

Policija ruošiasi savaitgaliui: ribos patekimą į parkus, kalnus ir pažintinius takus šią savaitę apgręžta virš 900 vairuotojų

ELTA 2021/01/15 11:03
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis teigia, kad per šią savaitę jau apgręžta virš 900 be svarios priežasties patekti ne į savo gyvenamąją savivaldybę bandžiusių vairuotojų, 160 iš jų išrašyti protokolai. Policijos departamento atstovas atkreipia dėmesį, kad artėjantį savaitgalį šalyje gali atsirasti daugiau stacionarių kontrolės postų, patekimas į kurortinius miestus bus griežtai ribojamas. Pasak jo, policija taip pat sieks apriboti ir patekimą į susibūrimo centrais tapusius parkus, kalnus bei pažintinius takus.

R. Matonio teigimu, per dieną šią savaitę buvo apgręžiama maždaug po 200–300 transporto priemonių, iš viso apsukta 913 vairuotojų. Pasak jo, keliaujančių tarp savivaldybių gyventojų srautai išlieka panašūs, kaip ir pastarąją savaitę.

„Panašiai, kaip ir buvo, kai pradėjome taikyti (kontrolę – ELTA) su mobiliais postais, per parą apgręžiama tarp 200–300 transporto priemonių. Savaitgaliais – šiek tiek daugiau“, – Eltai teigė jis.

Policijos departamento atstovas informavo, kad nuo pastarojo savaitgalio surašyti 858 protokolai, dėl judėjimo pažeidimų nubausta 160 asmenų.

R. Matonis taip pat atkreipė dėmesį, kad policija savaitgalį sieks apriboti pateikimą į žmonių susibūrimo centrais tapusius parkus, kalnus bei pažintinius takus.

Žiemos pramogos praėjusį savaitgalį

„Iš esmės niekas nesikeičia, kaip ir buvo praėjusį savaitgalį, taip policija dirbs ir šį savaitgalį. Vienintelis pakeitimas bus, kad bandysime riboti transporto priemonių patekimą į masines susibūrimo vietas, turiu omenyje, įvairus kalnus, parkus, pažintinius takus“, – sakė R. Matonis.

„Gali būti, jeigu matysime, kad tose vietose privažiuoja labai daug transporto priemonių ir, pavyzdžiui, aikštelėse nėra vietų, kur pasistatyti automobilius, kiti automobiliai nebus įleidžiami, kad žmonės nepažeidinėtų kelių eismo taisyklių ir nestatytų automobilių bet kur. Taip pat, kad nesiburiuotų ir nesirinktų didelės grupės žmonių“, – akcentavo jis.

Policijos departamento atstovas teigė, kad susibūrimo centrais tapusiose vietose jau susirinkus didelei masei žmonių policijos atvykimas norimo efekto nebeduoda.

„Todėl manome, kad reikia imtis priemonių dar iki susirenkant žmonėms, kad nesusirinktų didelės žmonių grupės“, – sakė jis.

R. Matonis taip pat pranešė, kad artėjantį savaitgalį šalies gyventojai gali tikėtis daugiau stacionarių postų.

„Šį savaitgalį gali būti daugiau stacionarių postų, aišku, dėmesys pajūriui, kurortiniams miestams išlieka“, – sakė jis.

Primename, kad asmenims, mėginantiems piktybiškai apeiti įvestus ribojimus, gresia iki 1,5 tūkst. eurų siekiančios baudos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA