Nacionalinis Kauno dramos teatras pristato naują kūrinį – tinklalaides | Kas vyksta Kaune

Nacionalinis Kauno dramos teatras pristato naują kūrinį – tinklalaides

/ NKDT nuotr.

Kol karantino sąlygomis gyvenantis teatras negali žiūrovų pakviesti į sales, siūlome klausytis autentiškų tinklalaidžių: „Teatro stotelė“ bei „Nerk į teatrą“. Jose vyks pokalbiai apie kūrybos prasmę, išgyvenimus, pojūčius scenoje bei būsimas premjeras.

„Jau pirmojo karantino metu skubiai persiorientavome ir kūrėme didelio populiarumo sulaukusius bei kūrybinės ir techninės išmonės pareikalavusius vaizdo pokalbius Teatras TV ONL1NE. Per pusantro mėnesio įvyko 42 laidos. Malonu, kad „Teatro žiniose“ girdėjome naujienas iš kolegų – kitų teatro atstovų.

Žurnalistų ir redaktorių vaidmenis išmėgino teatro vadybos komanda, o į bendrą kūrybinį procesą mielai įsiliejo teatro aktoriai, skirtingų skyrių žmonės. Mes pristatome naują kūrinį – teatro tinklalaides. Manome, kad šių visuomenėje populiarėjančių garso pasakojimų žanras atras vietą mūsų žiūrovų širdyse, o taip pat pasieks esančius tolimuose kampeliuose, netgi užsienyje“, – sako Nacionalinio Kauno dramos teatro generalinis direktorius Egidijus Stancikas.

Kaip rašoma NKDT pranešime žiniasklaidai, teatro tinklalaidžių bus galima klausytis patogiu laiku ir patogioje vietoje „Spotify“, „Podbean“ ar „YouTube“ kanaluose. Pirmoji tinkalalaidė „Teatro stotelė“ eteryje pasirodė sausio 13 dieną, o nuo sausio 22 d. jau bus galima pasiklausyti ir „Nerk į teatrą“ pokalbių. Karantino metu ir tęsiantis sezonui, planuojami du tinklalaidžių pasirodymai per savaitę; trečiadieniais ir penktadieniais.

Tinklalaidės „Teatro stotelė“ pavadinimas gimė iš realaus įvykio – šimtmečio proga teatras iš Kauno miesto savivaldybės gavo dovaną – teatro stotelę – teatro vardu pervadintas Simono Daukanto viešojo transporto sustojimas.

Audiotinklalaidė bus orientuota gilinimusi į kūrybos prasmę, kūrėjų vaidmenį, jų santykį į visuomenei aktualius įvykius. Taip pat diskusijoje bus pristatomas ir analizuojamas būsimų teatro premjerų kontekstas.

„Jaučiame poreikį giliau ir įvairesniais kampais pristatyti naujas premjeras. Tinklalaidės sėkmingai papildys joms skirtus straipsnius ar televizijos reportažus. Esame numatę kalbinti kitų sričių atstovus, kurie į nagrinėjamą temą arba klausimą žvelgia iš savo perspektyvos. Tokiu būtų klausytojui, o vėliau ir būsimam žiūrovui atsivers naujas kūrinio ar problematikos suvokimo laukas“, – sako teatro viešųjų ryšių koordinatorė Jolanta Garnytė-Jadkauskienė.

„Teatro stotelės“ laidos bus skiriamos ir pažinčiai su užsienio teatrų partneriais. Pasak generalinio direktoriaus pavaduotojos rinkodarai Agnės Burovienės, toks raktas pasirinktas neatsitiktinai.

„Teatras ir toliau aktyviai bendradarbiauja su režisieriais iš užsienio, intensyviai ruošiasi koprodukcijomis, kurių rezultatą žiūrovai pamatys tiek šiais, tiek 2022-aisiais, Europos Kultūros sostinės metais. Tad smalsiausius žiūrovus ir klausytojus kartą per mėnesį kviesime susipažinti su artimoje ateityje numatomais pastatymais, o konkrečiau – Vengrijos, Liuksemburgo, Kanados, Norvegijos ir kitų šalių kūrėjais. Juos kalbins šią dalį kuruojantis teatro meno vadovas ir teatrologas Edgaras Klivis.

Kitą dieną po pažinties tinklalaidėse žiūrovai bus kviečiami išsamiau susipažinti su būsimų partnerių geriausiais darbais teatro „Facebook“ kanale, tad šiuo metu su užsienio kolegomis tariamės dėl „gastrolių“ ir spektaklių vaizdo įrašų apsikeitimo virtualioje erdvėje, kurių neriboja scenų techniniai išmatavimai ir gastrolių kaštai. Tinklalaidėse planuojame pristatyti ir pasaulinio lygio žvaigždžių, tačiau ne viską norisi atskleisti – kviečiame sekti programą, dalintis savo pastebėjimais ir komentarais, tokiu būdu prisidedant prie visiems įdomaus ir aktualaus produkto kūrimo“, – teigia A. Burovienė.

Pirmoji „Teatro stotelė“ skiriama Laisvės gynėjų dienai ir nukels į 1991 m. sausio įvykius Lietuvoje ir Kaune. Praėjus 30 metų, teatro žmonės: Egidijus Stancikas, Inesa Paliulytė, Sakalas Uždavinys ir Arnoldas Akelaitis grįš į nerimo ir ryžto pareikalavusią naktį prie Lietuvos radijo ir televizijos Kauno skyriaus pastato S. Daukanto gatvėje. Laidoje pinsis autentiški ir atviri prisiminimai.

Tinklalaidė „Nerk į teatrą“ pristatys jau gerai žinomo teatro edukacinio festivalio programą, kuris šiemet numatytas gegužės 26-29 dienoms jau vienuoliktą kartą bei siųs socialinio jautrumo, tolerancijos ir integracijos žinutę.

„Nerk į teatrą“ pokalbiuose bus diskutuojama, ar teatras gali suvienyti, gydyti, mokyti? Pirmoje tinklalaidėje aktorius Tomas Erbrėderis su teatro Ambasadorių programos dalyvėmis Rasa Misiūnaite ir Fausta Junelyte diskutuos, ką teatras reiškia jaunimui ir kaip jis gali skatinti pokyčius, kūrybiškumą. Šios tinklalaidės temas ruošia Edukacinės veiklos koordinatorė Inga Samoškaitė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA