Įspėjimas planuojantiems apsipirkti paskutinę metų dieną: policija stebės ir prekybos centrus | Kas vyksta Kaune

Įspėjimas planuojantiems apsipirkti paskutinę metų dieną: policija stebės ir prekybos centrus

BNS 2020/12/31 12:39
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Paskutinę metų dieną, siekiant išvengti susibūrimų, policija žada stebėti ir prekybos centrus, kaip juose laikomasi karantino reikalavimų.

„Tikrai policija koncentruos savo dėmesį ir į prekybos centrus“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

Jis primena, kad už karantino reikalavimų laikymąsi prekybos centruose atsakinga ir jų administracija.

„Pirmiausia, tai yra prekybos centrų administracijos funkcija ir atsakomybė, kaip objekte ar prie jo laikomasi karantino reikalavimų, todėl mes tiesiog vertinsime ir stebėsime situaciją“, – teigė šalies policijos vadovas.

„Tam tikslui vaizdas fiksuojamas, surinkta medžiaga bus analizuojama“, – pridūrė jis.

R. Požėla pabrėžė, kad policija analizuos, kaip prekybos centruose esantys asmenys laikosi kaukių dėvėjimo, nurodymo nesibūriuoti.

Vilniaus apskrities policijos vadovas Saulius Gagas sako, kad paskutinę metų dieną jaučiamas išaugęs žmonių skaičius prekybos centruose.

„Nuo pat ryto stebime prekybos centrų apgultį, todėl buvo duoti nurodymai orientuotis į prekybos centrus ir stebėti, ar juose laikomasi karantino reikalavimų“, – teigė S. Gagas.

Administracinių nusižengimų kodeksas už karantino reikalavimų pažeidimus numato baudą nuo 500 iki 1,5 tūkst. eurų, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 1,5 tūkst. iki 6 tūkst. eurų.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad prie didžiųjų Kauno prekybos centrų žmonių eilės nusidriekė dar trečiadienio popietę. Nors sklinda raginimai Naujųjų nešvęsti, kauniečiai skuba apsirūpinti ne tik maisto produktais, prekiaujantys pirotechnikos gaminiais taip pat sulaukė anšlago.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA