Kauno klinikos koordinuos 11-os ligoninių medikų skiepijimą COVID-19 vakcina | Kas vyksta Kaune

Kauno klinikos koordinuos 11-os ligoninių medikų skiepijimą COVID-19 vakcina

BNS 2020/12/27 12:53
Asociatyvi / Kauno klinikų nuotr.

Kauno klinikos koordinuos 11-os ligoninių medikų skiepijimą nuo COVID-19, pirmąsias dozes ketinama sunaudoti per artimiausias tris dienas.

„Iš kitų, ne Kauno ligoninių bus paskiepyta apie 1 tūkst. medikų, iš Kauno ligoninės bus paskiepyta apie 500 medikų, iš Kauno klinikų – apie 1,5 tūkst. medikų bus paskiepyta pirmuoju etapu“, – žurnalistams sekmadienį sakė Kauno klinikų vadovas Renaldas Jurkevičius.

Jo teigimu, Kauno klinikos koordinuos skiepijimo procesą, įskaitant ir šią gydymo įstaigą, Marijampolės, Vilkaviškio, Šakių, Jurbarko, Raseinių, Kėdainių, Kaišiadorių, Jonavos, Prienų bei Kauno ligoninėse.

Anot R. Jurkevičiaus, šiose ligoninėse medikai bus pradėti skiepyti pirmadienį.

„Šiandien skiepysime Kauno klinikų ir Kauno ligoninės darbuotojus būtent čia – Kauno klinikose. Rytoj planuojame, kad kitų ligoninių medikai bus skiepijami tose 11-oje ligoninių“, – teigė Kauno klinikų generalinis direktorius.

„Mūsų darbuotojai važiuos kartu su vakcina ir su kitų ligoninių personalu vykdys tų ligoninių darbuotojų skiepijimą“, – pridūrė jis.

Kauno klinikose ir dar keturiose pagrindinėse šalies ligoninėse sekmadienio rytą „BioNTech“ ir „Pfizer“ vackina nuo COVID-19 buvo paskiepyti pirmieji šalies medikai.

Kauno klinikos sekmadienį žada iš viso paskiepyti 400 medikų. Iš viso Kauno klinikos sekmadienį sulaukė beveik 3 tūkst. vakcinų nuo koronaviruso.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA