Metė karantino iššūkį – kiek žingsnių galite nueiti aplink namus | Kas vyksta Kaune

Metė karantino iššūkį – kiek žingsnių galite nueiti aplink namus

Organizatorių nuotr.

Pamokoms, darbui ir laisvalaikiui persikėlus į namus, sugrįžo ir sėkmingiausios, aktyvumą bei pramogas namuose skatinančios iniciatyvos. Viena jų – pavasarį naudingų žingsnių programėlės „#walk15“ inicijuotas ir didelio įvairaus amžiaus gyventojų aktyvumo sulaukęs naminių žingsnių iššūkis.

Sumažėjęs fizinis aktyvumas ir prastėjanti psichologinė sveikata – du didžiausi iššūkiai, kylantis visas įprastas kasdienines veiklas perkėlus į namus. Išeitį dar pavasario karantino metu pasiūlė Lietuvoje kuriamos naudingų žingsnių mobiliosios programėlės „#walk15“ komanda, pristačiusi smagų, viešą naminių žingsnių iššūkį.

Per 110 tūkst. vartotojų vienijanti programėlė įvairaus amžiaus gyventojus kvietė likti namuose, mesdama jiems iššūkį – iš kambario į kambarį, po virtuvę, aplink stalą ar sofą žingsniuoti kasdien, taip varžytis su bendraminčiais ir pretenduoti į daugiausiai namie einančių gretas.

„Pavasario naminių žingsnių iššūkis įrodė, kad bendrų ir įdomių veiklų dėka namuose galime nuveikti tikrai daug. Labai džiaugiamės, kad mobilioji programėlė „#walk15“ tapo smagiu ir naudingu įrankiu, suvienijančiu skirtingo amžiaus, pomėgių, profesijų atstovus iš skirtingų šalies miestų.

Visi jie turėjo bendrą tikslas – išlikti aktyviems bei pozityviems net ir laiką leidžiant tik namuose. Dėl šios priežasties nusprendėme atgaivinti šią iniciatyvą ir skelbti antrojo naminių žingsnių iššūkio startą“, – sako mobiliosios programėlės „#walk15“ kūrėja Vlada Musvydaitė.

Iš viso pavasarį inicijuotame naminių žingsnių iššūkyje dalyvavo per 4,5 tūkst. žmonių, kurių gretose – moksleiviai, studentai, mokytojai, dėstytojai, kiti darbingo amžiaus žmonės ir, žinoma, senjorai. Visi kartu dalyviai namuose nužingsniavo per 635 mln. žingsnių, o tai tolygu atstumui, kurį reikėtų įveikti aplink Žemę einant 12 kartų.

„Nors antrasis naminių žingsnių iššūkis dar tik startavo, eiti prisijungė netoli 1,5 tūkst. vartotojų. Jau dabar namuose nueita beveik 20 mln. žingsnių! Siekiant išlaikyti motyvaciją visą iššūkio laikotarpį, kiekvieną savaitę rinksime daugiausiai žingsnių nuėjusį dalyvį. Savaitės ėjiko lauks specialūs, mūsų partnerių įsteigti, vertingi prizai, o visų dalyvių – profesionalų parengti fizinio aktyvumo namuose patarimai“, – pasakoja V. Musvydaitė.

Žingsnių iššūkiai – papildoma ugdymo priemonė

Kuriami žingsnių iššūkiai tapo ne tik naudinga pramoga, bet ir inovatyviu mokymo įrankiu šalies moksleiviams ir studentams. Pavasarį programėlės kūrėjai, kartu su LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerija iniciavo nemokamus, privačius žingsnių iššūkius mokykloms. Jų tikslas – išlaikyti moksleivių bendruomeniškumą ir fizinį aktyvumą net ir mokantis namuose.

„Iš viso buvo sukurta net 120 žingsnių iššūkių, kuriuose ėjo nuo kelių iki keliasdešimties ar net šimtų moksleivių. Visi kartu jie surinko daugiau nei 235 mln. žingsnių. Skaičiai tikrai įspūdingi, o dar šauniau yra teigiamos emocijos, kurias šie iššūkiai suteikė tiek mokytojams, tiek jų auklėtiniams“, – sako V. Musvydaitė.

Prie privačių žingsnių iššūkių šiandien prisijungė ir beveik 2 tūkst. šalies įmonių. Programėlės „#walk15“ pritaikytas „Alone together“ (liet. Vieni, bet kartu) bendravimo metodas komandoms suteikė galimybė užsiimti bendromis veiklomis net ir būnant skirtingose vietose.

„#walk15“ pagalba skatinamas ne tik komandų tarpusavio ryšys, bet ir fizinis darbuotojų aktyvumas, o kartu – ir gera nuotaika bei darbingumas.

Rudens pradžioje kitą programėlės „#walk15“ funkcionalumą – virtualių trasų kūrimą – į studijų procesą įtraukė ir Lietuvos sporto universitetas, studentams pasiūlydamas naują ir įtraukiantį nuotolinį studijų būdą. Jo dėka metodinę medžiagą dėstytojai gali pateikti pažintinio, įgarsinto maršruto formatu, taip studentams sukuriant galimybę mokytis ne vien sėdint prie kompiuterio, bet ir fizinio aktyvumo metu.

Dalyvauti naminių žingsnių iššūkyje kiekvienas vartotojas gali nemokamai, tereikia parsisiųsti nemokamą mobiliąją programėlę į savo išmanųjį telefoną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA