Nepaisant ribojimų, kauniečiai plūsta į Rotušės aikštę | Kas vyksta Kaune

Nepaisant ribojimų, kauniečiai plūsta į Rotušės aikštę

R. Tenio nuotr.

Likus vos kelioms minutėms iki pagrindinės Kauno eglės įžiebimo – į Rotušės aikštę plūstelėjo būrys kauniečių ir miesto svečių. Nepaisant karantino ribojimų ir galimybių įžiebimą stebėti internetu, gyvai išvysti pačią saldžiausią šalies eglę pasiryžo ištikimiausi Kalėdų entuziastai.

Šventiniu laikotarpiu Rotušės aikštė bus atvira, tačiau iš žmonių tikimasi sąmoningumo. Savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius bendradarbiaus su policija stebint žmones, kad būtų laikomasi nacionaliniu mastu nustatytų karantino reikalavimų, tačiau erdvės neketinama uždaryti, labai griežtų ribojimų kol kas nebus.

Atsižvelgiant į šalyje galiojančius saugumo reikalavimus bei rekomendacijas, šįkart tradicinės miestelio veiklos iš Rotušės aikštės persikėlė į virtualią erdvę. Mažųjų kauniečių ypač pamėgtos edukacijos, dirbtuvėlės ir kiti užsiėmimai drauge su kalėdiniu radiju lankytojų lauks internete.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ tiesioginė transliacija iš Rotušės aikštės prasidės 17.45 val., specialaus koncerto, kuris organizuojamas „Žalgirio“ arenoje, transliacija prasidės 18 val., ją bus galima išvysti per nacionalinę televiziją.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad karantino laikotarpiu viešose vietose leidžiama būti ne didesnėmis nei 5 asmenų grupėmis, išskyrus šeimos narius. Būtina laikytis ne mažesnio kaip 2 metrų atstumo tarp asmenų ar asmenų grupių, vengti tiesioginio fizinio kontakto, laikytis asmens higienos reikalavimų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA