Įvertinkite: Rotušės aikštėje įžiebta morenginė Kauno eglutė | Kas vyksta Kaune

Įvertinkite: Rotušės aikštėje įžiebta morenginė Kauno eglutė

R. Tenio nuotr.

Didžioji diena kauniečiams ir visiems, išsiilgusiems šventinės nuotaikos – šiandien Rotušės aikštėje įžiebus pagrindinę miesto žaliaskarę, Kaunas oficialiai pradėjo laukti Kalėdų.

Sužibusios Kalėdų eglės šiemet, kaip įprasta, nepasitiko šimtai kauniečių ir miesto svečių, tačiau tai nereiškia, kad šiais metais Kaunas taps mažiau šventiškesnis – Kalėdų miestelis įsikūrė internete.

Mažieji kauniečiai „Kas vyksta Kaune“ tiesioginėje transliacijoje išvydo ir Kalėdų Senelį, su kuriuo pasisveikino nuotoliniu būdu. Miestiečiai prisiminė ir visas iki šiol Kaune tviskėjusias kalėdines eglutes, o aidint fejerverkams sužibo ir šių metų – morenginė Kalėdų eglė.

Tiesa, jauki Kauno kalėdinė pasaka miestiečius pasiekė ne tik internetu, buvo matoma ir per langus bei balkonus. Švenčių laukimo pradžią vainikavo net 6 Kauno mikrorajonuose dangų nušvietę fejerverkai.

Suskambo Kalėdų radijas

Iš karto po saldžiosios Kalėdų eglės įžiebimo Kaune, Rotušės aikštėje suskambo Kalėdų radijas, kuris kalėdines melodijas gros viso šventinio laikotarpio metu. Norimas išgirsti dainas renkasi patys kauniečiai – savo mėgstamą dainą į Kalėdų radijo repertuarą galima įtraukti portale „Kas vyksta Kaune“.

Šiais metais laukia naujovė – mėgiamą dainą galėsite klausyti ir Kalėdų eglutės fone, mat portalas „Kas vyksta Kaune“ pasirengęs Rotušės aikštę ir žėrinčią eglutę transliuoti tiesiogiai visą šventinį laikotarpį.

Ragino įžiebimą stebėti namuose

„Metai buvo sudėtingi, tačiau jie išmokė mus prisitaikyti prie situacijos ir nuolat ieškoti naujų sprendimų. Žinau viena: karantinas neatims iš mūsų gražiausių žiemos švenčių. Kaip ir kasmet, Kauno eglė bus unikali. Labai kviečiu saugiai ir jaukiai eglutės įžiebimą stebėti namuose. Pagrindinis Kauno Kalėdų akcentas Rotušės aikštėje visų lauks iki pat Trijų karalių šventės, tad neskubėkime ir pasimėgaukime šiuo laikotarpiu. Visiems linkiu ramių ir saldžių švenčių“, – renginio išvakarėse, kreipdamasis į kauniečius bei jų svečius, sakė Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Dangiškos figūros iš žemiškos medžiagos

Eglutės papuošimai pagaminti iš ekologinės medžiagos izolono, jai gauti visi sertifikatai, ši polietileninė medžiaga nėra toksiška aplinkai.

Saldžios eglės kūrėja Jolanta Šmidtienė pripažino, kad karantinas pasiruošimo darbus koregavo, kaip ir visur: „Reikėjo organizuotis taip, kad dirbtume mažesnėmis grupėmis, neišgriūtų mūsų komanda, neliktume be Kalėdų. Dėl to dirbome pagal labai griežtą grafiką, stengėmės per daug niekur nevažinėti, turėjome tiekėjus, kurie saugiai viską pristatydavo.

Bet ta tvarka ir lietuviško žodžio disciplina tam tikra prasme šio to išmokė ir nebuvo taip, kad kažko nespėtume. Ramiai, tikėdamiesi paties geriausio rezultato, dirbome.“

Eglutės kūrėjos teigimu, sunku įvertinti, kiek užtruko pagaminti dekoracijas, mat plušėta keliomis pamainomis, ne po 8 valandas, dirbo daug menininkų. Ištęsti tai būtų galima į tris mėnesius, bet J. Šmidtienės komanda viską padarė per mėnesį.

Kaunas eglės papuošimui šiemet skyrė 78,4 tūkst. eurų, Rotušės aikštės papuošimui buvo planuota skirti 59,5 tūkst., šventinis renginys kainavo apie 60 tūkst., o miesto papuošimams išleista 70 tūkst. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA