„Šešios Trim“ sporto bendruomenė: dabar kaip niekad svarbu nepasiduoti sėdėjimo ant sofos pandemijai | Kas vyksta Kaune

„Šešios Trim“ sporto bendruomenė: dabar kaip niekad svarbu nepasiduoti sėdėjimo ant sofos pandemijai

Organizatorių nuotr.

Nuo lapkričio 7 dienos vidurnakčio įsigaliojęs karantinas antrą kartą užšaldė daugelį veiklų, tarp kurių ir sporto sektorius. Draudimas lankytis sporto įstaigose – liūdna žinia ne tik sporto klubams, kompleksams ir iš to gyvenantiems treneriams, tačiau ir aktyvų gyvenimo būdą besirenkantiems piliečiams. Nutrūktgalviškomis idėjomis ir nestandartiniu požiūriu pasižyminti Kaune įsikūrusi sporto bendruomenė „Šešios Trim“ kviečia taip lengvai nepasiduoti baisesnei pandemijai nei COVID-19 – sėdėjimui ant sofos – ir prisijungti prie nemokamai organizuojamų fizinio lavinimo funkcinių treniruočių. Tiesa, karantino metu nuotaika ir energija kvalifikuotų trenerių komanda dalinsis iš kitos ekranų pusės.

„Mes stipriai ir vieningai bandome įveikti pasaulį sukrėtusią pandemiją, tačiau tai nereiškia, kad galime apleisti judėjimą, priešingai – dabar jis kaip niekad svarbus. Fizinis aktyvumas yra viena didesnių investicijų į savo gerą savijautą, fizinę ir psichinę sveikatą ir tuo pačiu į organizmo gebėjimą pasipriešinti ligoms.

Na ir žinoma, ką jau kalbėt apie kitus šio meto prieskonius – pilką orą, nuolatinę tamsą už lango ir depresyvią nuotaiką – tikrai nepadeda šalia visus tarp keturių sienų uždarančio karantino. Tai jau mažiausiai ką galime dėl savęs padaryti – duot organizmui sporte gaunamų natūralių narkotikų, apsupti energiją ir motyvaciją įkvepiančiais žmonėmis bei gera nuotaika. Visą tai kasdien bandome perteikti savo treniruotėse, ir šimtu procentu stengsimės perkelti į online veiklą“, – žada „Šešios Trim“ bendruomenės instruktorė Rūta.

„Šešios Trim“ sporto bendruomenė / Organizatorių nuotr.

Sporto bendruomenė „Šešios Trim“ Kaune veikia jau ketvirtus metus ir į savo treniruotes suburia gausų būrį aktyvų gyvenimo būdą mėgstančių kauniečių – Savanorių pr. 339b adresu įsikūrusiuose sporto namuose priklausomai nuo paros meto galite sutikti 20-70 sportuojančių asmenų, neretai atvykusių kartu su šeimos nariais, vaikais, draugais ar net augintiniais.

Bendruomenės narių apklausa rodo, kad šias treniruotes jie renkasi dėl geros atmosferos, nuotaikingų užsiėmimų, motyvuojančių ir dėmesingų trenerių bei treniruočių pobūdžio įvairovės. Dažnas mini ir kitą svarbų aspektą – treniruotės nemokamos.

„Bendradarbiaudami su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija vykdome projektą „Kaunas Aktyvuojasi“, kuris dalinai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis. Toks modelis kiekvienam miestiečiui užtikrina kokybiškas treniruotes nepriklausomai nuo esamos finansinės padėties. Mums svarbu šviesti žmones apie judesio naudą, mokyti taisyklingai judėti, sportuoti sistemingai, tad džiaugiamės galėdami pasiūlyti tai visiems norintiems“, – sako bendruomenės įkūrėjas ir treneris Mindaugas Šatkus.

„Šešios Trim“ sporto bendruomenė / Organizatorių nuotr.

Kartu su juo komandoje dirba ir kiti instruktoriai: Dovydas Drevinskas, Brigita Vidžiūnienė, Rūta Krasnickaitė, Sigita Neverauskaitė ir Arūnas Gurskas.

„Kiekvienas treneris turi savo spalvą, nuotaiką, stilistiką, tačiau tikslas mūsų bendras – skleisti judesį ir nepamiršti juo mėgautis. To ir žmonėms linkime, net esant karantine – mėgautis tuo laiku, kurį dabar turime ir nebijoti. Reikia būti atsakingiems, saugoti save ir šalia esantį, bet anksčiau ar vėliau viskas bus gerai, o baimė sportuoti, eiti, daryti, gyventi – nepadės.“

„Šešios Trim“ organizuoja funkcines treniruotes, kurios pagrinde vykdomos su savo kūno svoriu ir turi bent keletą variacijų palengvinimui ir pasunkinimui, todėl anot trenerių komandos, yra įveikiamos visiems nepriklausomai nuo fizinės formos, mat kiekvienas gali pasirinkti sau tinkamą pratimo variantą.

„Šešios Trim“ sporto bendruomenė / Organizatorių nuotr.

„Sportuoti visuomet reikia atsakingai, o treniruojantis online tai ypatingai svarbu, nes treneris negali matyti, pakoreguoti Jūsų formos ar judesio. Online treniruotės metu vertėtų atlikti tuos pratimus ar jų modifikacijas, kurios yra aiškios ir suprantamos bei tinkamos Jums“, – pataria instruktorius Dovydas.

„Karantino metu palaikykime savo aktyvumą ir turimą formą, o ją gerinsime tuomet, kai vėl galėsime visi susitikti ir sportuoti gyvai.“

Instruktorė Brigita kviečia nenuvertinti esamų aplinkybių ir nepasiduoti slogiai nuotaikai: „Įkvėpkite pilnais plaučiais ir stipriai iškvėpkite, visuomet pasidaro šviesiau. Gyvenimas Jums suteikia galimybę sportuoti, judėti į sveiką ir gražų vidinį pasaulį, o mes Jums padėsime. Naudokitės proga!.“

„Šešios Trim“ sporto bendruomenė / Organizatorių nuotr.

Karantino metu „Šešios Trim“ sporto bendruomenė treniruotes gyvai transliuos savo „Facebook“ paskyroje.

Pirmadieniais, trečiadieniais ir penktadieniais 18.30 val. – vidutinio ir aukšto intensyvumo funkcinės treniruotės;

Antradieniais ir ketvirtadieniais 12.00 val. – žemo intensyvumo treniruotės.

Treniruotės dalinai finansuojamos Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos valdomo sporto rėmimo fondo lėšomis, todėl nemokamai pasiekiamos kiekvienam. Plačiau su vykdoma „Šešios Trim“ sporto bendruomenės veikla galite susipažinti socialiniuose tinkluose „Facebook“ arba „Instagram“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA