Petrašiūnų-Gričiupio apygardoje II ture grumsis du Seimo nariai (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

Petrašiūnų-Gričiupio apygardoje II ture grumsis du Seimo nariai (atnaujinta)

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno Petrašiūnų-Gričiupio apygardos rinkėjų aktyvumas – toks, kaip ir bendras Lietuvos vidurkis – virš 47 proc, iš kurių šiek tiek daugiau nei 8 proc. savo balsus atidavė išankstinio balsavimo metu. Rinkėjų balsai pirmą vietą čia lėmė konservatoriui Kaziui Starkevičiui, antrąją – „valstiečiui“ Gediminui Vasiliauskui.

(atnaujinta 8 val.) Petrašiūnų-Gričiupio apygardoje užtikrinta persvara laimėjo TS-LKD kandidatas Kazys Starkevičius (35,44 proc.), kuris II rinkimų ture dėl vietos LR Seime varžysis su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) iškeltu kandidatu Gediminu Vasiliausku (16,75 proc.).

Daugiamandatėje Petrašiūnų-Gričiupio apygardoje TS-LKD pelnė 31,69 proc. rinkėjų palankumą.

Tarp kauniečiams gerai pažįstamų asmenybių šioje apygardoje – ir naujokas – Laisvės partijos kandidatas, šokėjas Saulius Skambinas. Naujausiais duomenimis, debiutantui pavyko pelnyti beveik 6 proc. rinkėjų balsų.

Naujausius suskaičiuotus rinkėjų balsus Petrašiūnų – Gričiupio apygardoje stebėkite čia 

Šiemet vienmandatėje Petrašiūnų – Gričiupio apygardoje į Seimą kandidatavo 11 politikų, su visais kandidatais galite susipažinti čia

Prieš ketverius metus – 2016-aisiais vienmandatėje Petrašiūnų apygardoje į Seimą didžiausią ir panašų skaičių balsų I ture surinko K. Starkevičius (27,54 proc.) bei G. Vasiliauskas (27,11 proc.). Antrame ture surinkęs 57,41 proc. balsų į Seimą išrinktas „valstietis“ G. Vasiliauskas, o K. Starkevičius tęsė Seimo nario darbą, kaip išrinktas daugiamandatėje apygardoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA