Kaune daugėja prie nuotolinio mokymo pereinančių mokyklų | Kas vyksta Kaune

Kaune daugėja prie nuotolinio mokymo pereinančių mokyklų

Kas vyksta Kaune, BNS, 2020/09/24 16:59
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Koronavirusas nuo mokslo metų pradžios registruotas 77-iose švietimo ir ugdymo įstaigose, tačiau vidinis infekcijos plitimas nustatytas tik nedaugelyje iš jų, sako Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) atstovė Rolanda Lingienė. Tuo tarpu, kelios Kauno mokyklos neturinčios nei vieno patvirtinto infekcijos atvejo – ryžtasi nuotoliniam mokymui.

Pasak NVSC Vilniaus departamento vadovės, per pastarąją parą ugdymo įstaigose registruota 18 naujų koronaviruso atvejų, jie nustatyti 10-yje mokyklų ir keturiuose darželiuose.

„Nuo mokslo metų pradžios iki šios dienos COVID-19 ligos atvejai buvo registruoti 77 šalies ugdymo įstaigose, iš viso atvejų yra 116. Šiuo metu serga 77 vaikai, iš kurių penki yra ikimokyklinio amžiaus. Taip pat 28 ugdymo procese dirbantys darbuotojai ir 11 su ugdymo procesu nesusijusių asmenų“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį informavo R. Lingienė.

Anot jos, ketvirtadienio ryto duomenimis, iš viso dėl koronaviruso plitimo šiuo metu izoliuota per 1,6 tūkst. asmenų, bet skaičiai nuolat auga.

„Vidinis COVID-19 infekcijos plitimas nustatytas šešiose ugdymo įstaigose. Tai, epidemiologų vertinimu, nėra daug, nes kitose įstaigose infekcija patenka iš namų arba socialinės aplinkos“, – sakė ji.

Pereina prie nuotolinio mokymo

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žiniomis, vis daugiau Kauno ugdymo įstaigų pereina prie nuotolinio mokymo. Sąrašą jau papildė Kauno technologijos universiteto gimnazija ir Kauno Juozo Grušo meno gimnazija, tiesa šiose ugdymo įstaigose kol kas nėra užfiksuota nei vieno koronaviruso atvejo. Visų saugumo priemonių ugdymo įstaigos imtis nusprendė po rekordinio koronaviruso atvejų šuolio.

Kaip jau rašyta, praėjusią parą 2 susirgimai koronavirusu užfiksuoti Kauno K. Griniaus progimnazijos mokiniams (iš viso 7 susiję atvejai) bei 2-iems Kauno Erudito licėjaus mokiniams.

Lietuvoje iš viso patvirtinti 4070 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 1709 asmenys, 2253 – pasveiko.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA