Epidemiologų raginimai Lietuvos darbdaviams: laikas grįžti prie nuotolinio darbo | Kas vyksta Kaune

Epidemiologų raginimai Lietuvos darbdaviams: laikas grįžti prie nuotolinio darbo

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvoje per savaitgalį, t. y. penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį, užfiksavus 249 koronaviruso (COVID-19) atvejus, plečiantis židiniams įmonėse, organizacijose, Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) darbdaviams rekomenduoja darbą organizuoti nuotolinius būdu, kur tai įmanoma.

Pasak NVSC Vilniaus departamento direktorės Rolandos Lingienės, nors situacija kontroliuojama, tačiau atvejų, nustatomų per dieną, skaičius auga, fiksuojami šeimų šventėse, susibūrimuose, laisvalaikio metu „suliepsnojantys“ židiniai, kurie persikelia ir į darbo vietas, rašoma NVSC pranešime žiniasklaidai.

„Matome aiškius, realius pavyzdžius, kai žmonės po darbo užsiima įvairiomis veiklomis, kaip šokiai, dainavimas ir kitomis, kur susirenka daugybė žmonių, su kuriais įprastai, kiekvieną dieną nebendraujama.

Na, ir viskas baigiasi jau dešimtimis skaičiuojamais infekcijos atvejais, jos išplitimu į darbovietes. Dėl to darbdaviams tikrai rekomenduojame, jei yra galimybė, leisti darbuotojams dirbti nuotoliniu būdu. Tokio susitelkimo ir visų mūsų pastangų reikia, kad būtų suvaldytas COVID-19 plitimas. Visuomenės sveikatos specialistų, medikų pastangų tikrai nepakaks pandemijai įveikti“, – sako R. Lingienė.

Taip pat ji pabrėžė, kad darbdaviai turėtų taikyti ir vadinamąją lanksčią „lik namuose, jei nesveikuoji“ politiką. Tai yra, kad darbuotojai, kurie jaučia bent menkiausius koronavirusinei infekcijai būdingus simptomus, turėtų galimybę neatvykti į darbą, likti namuose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA