Koronavirusas užfiksuotas jau 21 ugdymo įstaigoje | Kas vyksta Kaune

Koronavirusas užfiksuotas jau 21 ugdymo įstaigoje

BNS 2020/09/10 16:11
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Koronavirusas iš viso jau nustatytas 21 ugdymo įstaigoje ir dėl to izoliuota 318 žmonių, sako Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) atstovė Rolanda Lingienė.

Anot jos, ketvirtadienį koronavirusas patvirtintas dar dviem moksleiviams Vilniuje – Gabijos progimnazijoje ir Martyno Mažvydo progimnazijoje.

„Priskaičiavus tiek Mažvydo, tiek Gabijos progimnaziją, šiuo metu COVID-19 liga nustatyta 21 ugdymo įstaigoje, dvi iš jų yra iki mokyklinio ugdymo įstaigos“, – per spaudos konferenciją ketvirtadienį sakė NVSC Vilniaus departamento vadovė.

R. Lingienės teigimu, šiuo metu serga 18 moksleivių ir septyni ugdymo įstaigų darbuotojai, iš kurių trys yra mokytojai.

Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijoje iš viso nustatyti du užsikrėtimo koronavirusu atvejai. Apie pirmąjį pranešta sekmadienį.

NVSC duomenimis, abu atvejai tarpusavyje nėra susiję.

„Hipotezė tokia, kad šie asmenys užsikrėtė dėl socialinių kontaktų“, – aiškino R. Lingienė.

Pasak jos, dėl susirgimų ugdymo įstaigose iš viso izoliuota 318 žmonių.

Tuo metu sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga ragino mokyklas nepanikuoti.

Anot jo, dalis ugdymo įstaigų, kuriose nustatomas užsikrėtimas koronavirusu, priima sprendimus ugdymo procesą tęsti nuotoliniu būdu ne tik tiems moksleiviams, kuriems izoliaciją paskyrė NVSC, bet ir likusiems mokiniams.

„Taip, savivaldybės kaip steigėjos turi teisę tokį sprendimą priimti, bet tie sprendimai nėra susiję su NVSC nurodymais. Ten, kur nurodymai yra duodami, paprastai tai būna vienos ar dviejų klasių asmenų skaičiaus išėjimas į nuotolinį mokymąsi“, – kalbėjo ministras.

„Noriu paraginti nepanikuoti, tam ugdymo įstaigos turėjo pasirengti tvarkas, kad galėtų atskirti srautus ir jos tam ir reikalingos, kad nereikėtų į nuotolinį mokymąsi išvaryti visos ugdymo įstaigos, kad vaikai turėtų galimybe gauti kontaktines pamokas“, – pridūrė jis.

A. Verygos teigimu, nors šiuo metu prievolės mokiniams dėvėti kaukių nėra, tai gali pasikeisti, jei epidemiologinė situacija blogėtų.

Lietuvoje iš viso patvirtinti 3199 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 1070 asmenų, 2030 – pasveiko.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA