Orai: lietus netrukus atsitrauks, vėl džiugins saulė | Kas vyksta Kaune

Orai: lietus netrukus atsitrauks, vėl džiugins saulė

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Antradienį orus lems iš pietų atkeliaujantis ciklonas kartu su banguotu atmosferos frontu. Šią dieną saulės bus gana mažai, retsykiais ji džiugins rytinio ir pietrytinio šalies pakraščio gyventojus.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, apniukusią dieną oras šils nuo 22 laipsnių Raseiniuose ir Marijampolėje, 25 Kaune iki 27 Utenos ir Vilniaus apskrityse. Tik keliaujant nuo Šiaulių link pajūrio temperatūra sieks vietomis 18–21 laipsnį.

Trečiadienio naktį lietus apsilankys dar daug kur, sausiau bus tik prie jūros. Vietomis pažemę nusidrieks rūkas. Pūs nestiprus vakarų, šiaurės vakarų krypties vėjas. Paryčiais termometrai rodys tarp 10–15 laipsnių šilumos, pajūryje ir kai kur rytiniuose rajonuose temperatūra svyruos apie 16 laipsnių.

Trečiadienio dieną orus ims globoti aukšto slėgio darinys. Dangus sparčiai giedrės, vyraus nepastovus debesuotumas. Žymesnio lietaus nenumatoma. Vėjas ir toliau pūs iš vakarų, šiaurės vakarų, jo greitis sieks 4–9 m/s.

Temperatūra šią dieną pasiskirstys tarp 20 laipsnių prie jūros, Žemaitijoje bus apie 21, šiauriniuose, pietiniuose ir rytiniuose rajonuose vyraus 22–24 laipsnių šiluma, ties Kaunu ir Kėdainiais tikėtina sulaukti ir 25 laipsnių šilumos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA