Teismas Kauno darželių įkainių nenagrinės – bylą nutraukė | Kas vyksta Kaune

Teismas Kauno darželių įkainių nenagrinės – bylą nutraukė

BNS 2020/07/10 16:51
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Regionų apygardos administracinis teismas penktadienį nusprendė nutraukti bylą pagal Vyriausybės atstovo Kauno ir Marijampolės apskrityse skundą dėl Kauno tarybos sprendimo, kuriuo ne kauniečių vaikams pabranginti vaikų darželiai.

„Teisėjų kolegija (…) nutarė administracinę bylą pagal pareiškėjo pareiškimą atsakovei Kauno savivaldybei nutraukti“, – paskelbė teisėja Daina Kukalienė.

Pasak jos, sprendimas priimtas įvertinus, jog tiek skunde, tiek posėdžių metu pateikti argumentai „yra paremti tik prielaidomis, svarstymais“ ir neatitinka reikalavimų.

Teismo vertinimu, skunde neturėtų būti neįvertintų reikšmingų teisinio reglamentavimo aspektų.

Šis sprendimas gali būti skundžiamas aukštesnės instancijos administraciniam teismui.

Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmų Vyriausybės atstovas Andrius Cechanavičius prašė ištirti, ar Kauno miesto tarybos patvirtinta tvarka neprieštarauja teisės normoms ir jeigu ji prieštarautų, panaikinti tvarkos punktus, kurie lengvatas už vaikų ugdymą sieja su gyvenamąja vieta.

Į teismą Vyriausybės atstovas kreipėsi po to, kai Kauno miesto taryba atmetė jo siūlymą keisti apmokėjimo už vaikų darželius tvarką.

Jis yra sakęs, kad priimant šį sprendimą, nepakankamai atsižvelgta į įvairių pažeidžiamų visuomenės grupių interesus.

Kauno miesto savivaldybės taryba pernai spalio 15 dieną nusprendė, kad 58 centus siekęs dienos mokestis už darželį nuo sausio pakeltas iki 9,2 euro. Miestiečių vaikams šis mokestis kompensuojamas, todėl jie ir toliau moka 58 centus, tačiau tiems tėvams, kurių gyvenamoji vieta mieste nedeklaruota, reikia mokėti visą kainą.

Miestas tiems vaikams, kurių tik vienas iš tėvų deklaruotas mieste, numatė kompensuoti pusę pilnos kainos.

Kauno rajono savivaldybė yra patvirtinusi tvarką, pagal kurią savo gyventojams, lankantiems darželius mieste, išaugusią kainą kompensuos. Tam iš rajono biudžeto šiemet numatyta skirti 864 tūkst. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA