Kauno savivaldybė atidėjo vokų atplėšimą stadiono rangovo parinkimo konkurse | Kas vyksta Kaune

Kauno savivaldybė atidėjo vokų atplėšimą stadiono rangovo parinkimo konkurse

BNS 2020/06/19 10:33
„Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Kauno miesto savivaldybė savaitei nukėlė vokų atplėšimo terminą stadiono rekonstrukcijos rangovo parinkimo konkurse.

Kaip BNS penktadienį informavo Kauno savivaldybės Centrinio viešųjų pirkimų ir koncesijų skyriaus vedėja Daiva Čeponienė, toks sprendimas priimtas siekiant suteikti tiekėjams pakankamai laiko susipažinti su dokumentais.

„Susidomėjimas konkursu išties didelis. Tiekėjai, siekdami parengti kokybišką ir ekonomiškai naudingą pasiūlymą, įdėmiai nagrinėja pirkimo dokumentus, tarp jų ir techninį projektą. Jis, nutraukus sutartį su ankstesniu laimėtoju, buvo patikslintas. Nagrinėjant techninį projektą, tiekėjams kyla daug ir įvairių techninių klausimų, kuriuos jie turi išsiaiškinti, kad galėtų pateikti tinkamą pasiūlymą, pagal kurio sąlygas vėliau vykdytų sutartį“, – sakė ji.

Pasak savivaldybės atstovės, nors tam buvo skirta daugiau kaip mėnuo, dėl dalyvavimo kituose konkursuose, tiekėjai sąlygomis dažnai pradeda domėtis pavėluotai. Dėl to, D. Čeponienės teigimu, terminai buvo pratęsti jau anksčiau, o dabar pridėta dar viena savaitė.

„Susikaupus daug techninių klausimų ir projektuotojams nespėjant į juos atsakyti, iš pradžių pasiūlymų pateikimo terminas nukeltas minimaliam terminui, t. y. savaitei. Tačiau matant tolesnį susidomėjimą ir sulaukiant daugiau pasiteiravimų, priimtas sprendimas nukelti terminą iki birželio 26 dienos, kad visi potencialūs tiekėjai galėtų tinkamai paruošti savo pasiūlymus“, – tvirtino savivaldybės atstovė.

„Šiuo metu matome, kad paklausimų gerokai sumažėjo, todėl pagrįstai tikimės, kad numatytas vokų atplėšimas sėkmingai įvyks birželio 26 dieną“, – pridūrė ji.

Naujo rangovo Kauno savivaldybė ieško po to, kai šių metų sausį nutraukė sutartį su Turkijos bendrove „Kayi Construction“.

Vienas iš sutarties nutraukimo motyvų buvo sutarto grafiko nesilaikymas.

Savivaldybės duomenimis, ankstesnis rangovas yra atlikęs apie ketvirtadalį viso darbo: baigtos griauti senosios stadiono konstrukcijas, išvedžiotos inžinerinės komunikacijos, pradėta statyti požeminė automobilių stovėjimo aikštelė, VIP tribūnos.

S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcijos sutartį su Turkijos statybų bendrove „Kayi Construction“ Kauno savivaldybė pasirašė 2018 metų birželį, jos vertė siekė 34,95 mln. eurų.

Po rekonstrukcijos stadione esančių vietų skaičius nuo 9,5 tūkst. padidės iki 15 tūkst., o visos tribūnos bus uždengtos stogu.

Stadionas turės modernią šildomą dangą ir atitiks aukščiausios 4-os UEFA kategorijos reikalavimus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA