Tarp naujų koronaviruso susirgimų – įvežtiniai atvejai ir gimtadienio šventės dalyviai | Kas vyksta Kaune

Tarp naujų koronaviruso susirgimų – įvežtiniai atvejai ir gimtadienio šventės dalyviai

BNS 2020/06/05 14:26
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Keturi iš septynių naujų užsikrėtimų susiję su asmenine švente Vilniaus apskrityje, BNS penktadienį informavo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

„Gimtadienio šventėje dalyvavo iš viso penkiolika žmonių, vis jie turėjo sąlytį. Už šventės ribų taip pat yra sąlytį turėjusių žmonių, tačiau šiuo metu atliekamas tyrimas. Kiek turėjo – negaliu pasakyti, nes informacija yra visai šviežia. (…) Specialistai dirba su šituo židiniu, čia gali būti reikalų“, – BNS sakė NVSC Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė.

Anot jos, vienas iš susirgusiųjų yra Mykolo Marcinkevičiaus ligoninės darbuotojas, informacija apie galimą sąlyti su kolegomis ar pacientais dar yra renkama.

Taip pat Vilniaus apskrityje patvirtintas ir įvežtinis atvejis – koronavirusu susirgo iš Jungtinės Karalystės grįžęs asmuo.

„Kelionės iš Jungtinės Karalystės į Lietuvą metu pajuto pirmuosius simptomus, todėl grįžęs į Lietuvą užsiregistravo ištyrimui mobiliajame punkte“, – kalbėjo R. Lingienė.

Pasak jos, kartu su užsikrėtusiuoju keliavo dar šeši asmenys, jie – izoliuoti.

Įvežtinis atvejis patvirtintas ir Klaipėdos apskrityje – susirgimas COVID-19 nustatytas antrajam Ukrainos pilietybę turinčiam jūreiviui, kuris grįžo iš Nigerijos, kur dirbo laive.

Manoma, kad sąlytį turėjo apie 14 kartu keliavusių kolegų.

Dar vienas atvejis nustatytas Marijampolės apskrityje. Anot NVSC atstovės, nors asmuo darbo reikalais keliavo į Lenkiją, dar nėra aišku, ar tai – įvežtinis atvejis.

„Susirgęs asmuo veža siuntas į Lenkiją. Jis gegužės 26 dieną paėmė siuntą iš Kauno siuntų terminalo ir 27 dieną automobiliu ją nuvežė į Lenkiją. Važiavo vienas. Tą pačią dieną grįžo namo. (…) Nežinom, ar tai yra įvežtinis. Pirminiais duomenimis, sąlyčio turėjimą Lenkijoje jis neigia“, – sakė R. Lingienė.

Pasak jos, Lietuvoje šis asmuo turėjo sąlytį su dviem artimaisiais.

Iš viso Lietuvoje, penktadienio duomenimis, patvirtinti 1694 užsikrėtimo koronavirusu atvejai. Infekcine liga tebeserga 312 užsikrėtusiųjų, pasveiko – 1302.

Nuo COVID-19 mirė mirė 71 asmuo, dar devyni susirgusieji mirė dėl kitų priežasčių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA