Skelbiama apie naujus koronaviruso infekcijos atvejus | Kas vyksta Kaune

Skelbiama apie naujus koronaviruso infekcijos atvejus

Asociatyvi / V. Balkūno nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) penktadienį praneša, kad Lietuvoje iš viso patvirtinti 1694 koronaviruso atvejai – per vakar naujų susirgimų COVID-19 nustatyta 7. „Kas vyksta Kaune“ primena, jog per ketvirtadienį šalyje buvo užfiksuoti tik 3 nauji infekcijos atvejai.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) birželio 5 d. duomenimis, Lietuvoje patvirtinta 1694 ligos atvejai. Per ketvirtadienį nustatyti 7 nauji teigiami ėminiai, taip pat per vakar dieną ištirta 5254 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso.

Iki šiol iš viso ištirti 326 294 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso – šie duomenys surinkti iš visų laboratorijų, kuriose tyrimai atliekami.

Naujausi sergamumo koronavirusu duomenys / NVSC nuotr.

Šiuo metu serga 312 žmonių, jau pasveiko 1302 pacientai, o nuo koronaviruso mirė 71 asmuo. Izoliacijoje yra 273 žmonės. Be to, nuo birželio 1 d. fiksuoti 6 įvežtiniai infekcijos atvejai.

NVSC primena, kad žmogus laikomas pasveikusiu, kai du iš eilės atlikti pakartotiniai testai dėl koronaviruso infekcijos, esant ne mažesniam nei paros intervalui, yra neigiami.

Taip pat – praėjus 37 dienoms nuo diagnozuoto užsikrėtimo, jei dėl tam tikrų priežasčių vėlesni tepinėliai dėl viruso nebus ištirti. Jei atlikus pakartotinį tyrimą bus gautas teigiamas atsakymas, šeimos gydytojas tęs paciento stebėseną bei gydymą ir siųs pakartoti tyrimą ne anksčiau kaip po 14 dienų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA