Per parą Lietuvoje užfiksuoti 3 nauji koronaviruso infekcijos atvejai | Kas vyksta Kaune

Per parą Lietuvoje užfiksuoti 3 nauji koronaviruso infekcijos atvejai

Asociatyvi / V. Balkūno nuotr.

Ketvirtadienio ryto duomenimis Lietuvoje nustatyti 1687 koronaviruso susirgimai. Pranešama apie 3 naujus koronaviruso atvejus, pasveiko 1273 žmonės.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) birželio 4 d. duomenimis, patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms – 1687, sergančių žmonių skaičius – 334.

SAM praneša, kad per vakar dieną patvirtinti 3 nauji COVID-19 susirgimai. Nuo birželio 1 d. įvežtinių atvejų – 4.

Mirusių nuo COVID-19 žmonių skaičius Lietuvoje – 71, užsikrėtusių koronavirusu, bet mirusių dėl kitų priežasčių – 9. Pasveikusių žmonių skaičius – 1273. Izoliacijoje 294 žmonės.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos birželio 4 d. 7 val. duomenimis, per vakar dieną ištirti 5928 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso, iki šiol iš viso ištirta 321040 ėminių (iš jų – 100335 iš mobilių punktų).

Koronaviruso tyrimai / Visuomenės informavimo grupės nuotr.

Laboratorijos teikia bendrą iš gautų ėminių nustatytą koronaviruso infekcijų skaičių. Į šį skaičių įeina tiek naujai nustatytieji atvejai, tiek pakartotiniai.

NVC primena, kad žmogus bus laikomas pasveikusiu, kai du iš eilės atlikti pakartotiniai testai dėl koronaviruso infekcijos, esant ne mažesniam nei paros intervalui, bus neigiami.

Arba praėjus 37 dienoms nuo diagnozuoto užsikrėtimo, jei dėl tam tikrų priežasčių vėlesni tepinėliai dėl viruso nebus ištirti. Jei atlikus pakartotinį tyrimą bus gautas teigiamas atsakymas, šeimos gydytojas tęs paciento stebėseną bei gydymą ir siųs pakartoti tyrimą ne anksčiau kaip po 14 dienų.

Sąrašas valstybių, iš kurių leidžiama atvykti į Lietuvą ir kurių piliečiai atvykę privalo izoliuotis, skelbiamas čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA