Fiksuoja kauniečiai: pačiame miesto centre nuo savaitgalio blaškosi stirna | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja kauniečiai: pačiame miesto centre nuo savaitgalio blaškosi stirna

Skaitytojų nuotr.

Nors augmenija jau žydi ir žaliuoja visu smarkumu, Kauno centro gyventojai pastarąją parą gauna papildomą laukinės gamtos gūsį. Prie Žaliakalnio funikulieriaus pastebėta stirna – „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų teigimu, ji čia įstrigusi nuo sekmadienio. Tarnyboms pranešta apie bėdoje atsidūrusį gyvūną, tačiau pagalbos iki šiol nesulaukta.

Kaip pasakojo su portalo žurnalistais susisiekęs vyras, stirna užstrigo vidury miesto, Žaliakalnio funikulieriaus teritorijoje. Atsiųstoje vaizdo medžiagoje matyti, kaip žvėrelis neranda vietos lakstydamas palei funikulieriaus bėgius juosiančią tvorą.

Apie laukinį gyvūną Bendrajam pagalbos centrui ir Aplinkos apsaugos departamentui pranešta sekmadienį – praėjo para, o stirna vis dar blaškosi Kauno širdyje.

Anot pašnekovo, neatrodo, kad stirna būtų sužeista, tiesiog pasimetusi ir neranda kelio iš funikulieriaus teritorijos. Tarnybos kol kas nereaguoja – kaunietis tikėjosi, kad paviešinus apie šią situaciją žvėriui bus pagelbėta greičiau.

Primename, kad tai šiemet ne pirmas kartas, kai stirnos pastebimos Kaune. Prieš porą savaičių liūdnesnį likimą vienas laukinis gyvūnas pasitiko Šančiuose. Skaitytojai tuomet piktinosi, kad grėsmę kelia atnaujintoje Švenčionių gatvėje greitį viršijantys vairuotojai.

Aplinkos apsaugos departamento (AAD) viešųjų ryšių specialistė Ieva Krikštopaitytė anksčiau yra minėjusi, kad sužaloto ar nelaimėn papuolusio gyvūno likimą sprendžia pranešimą priėmęs aplinkosaugininkas.

Apie žvėris reikia informuoti Aplinkos apsaugos departamento Pranešimų priėmimo skyrių (telefonu 8 5 273 2995) arba pateikti informaciją Bendrajam pagalbos centrui numeriu 112. Tai padaryti galima bet kuriuo paros metu, teikiant informaciją reikia nurodyti kiek įmanoma tikslesnę vietą ir apibūdinti gyvūną.

„Savo ruožtu, gavęs informaciją AAD Pranešimų priėmimo skyriaus budintis pareigūnas priims sprendimą, ką toliau daryti: kviesti medžiotojus ar gyvūnų globėjų asociaciją“, – teigė I. Krikštopaitytė.

Lietuvos zoologijos sodo Kanopinių žinduolių skyriaus vedėja Rimgailė Pėtelytė-Brazaitienė „Kas vyksta Kaune“ anksčiau yra pasakojusi, kad į gyvenvietes atklystantys laukiniai žvėrys dažniausiai ieško maisto, o kartais čia ir gyvena.

„Stirnos minta medžių, krūmų šakelėmis. Todėl gyvenvietėse šie gyvūnai randa tai, kuo maitinasi (…) Pamatyti stirną ar kitą kanopinį, plėšrųjį gyvūną, nėra stebuklas. Daugelyje pasaulio šalių žvėrys gyvena miestuose. Tam, kad išgyventų, laukiniai gyvūnai prisitaiko prie aplinkos, priprasdami prie žmonių. Žinoma, nesileidžia glostomi, bet nėra itin baikštūs“, – teigė R. Pėtelytė-Brazaitienė.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA