Kauno koronaviruso dienoraštis #23 | Kas vyksta Kaune

Kauno koronaviruso dienoraštis #23

Skaitytojų nuotr.

Šią apsiniaukusią dieną jau praskaidrino Jurgio didžiulio ir Ericos Jennings koncertas Šilainių daugiabučių kieme, o likusiomis naujienomis ir įdomiomis miesto gyvenimo aktualijomis toliau dalinasi kauniečiai. Praskaidrinti karantino nuotaiką kviečia Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro meninės raiškos būrelis, su nuotaikingu vaizdo įrašu. Deja, kauniečiai pastebi pažeidimų. Vienas skaitytojas kviečia pasidairyti į VI fortą iš paukščio skrydžio.

Karantinas – puiki proga reikštis kūrybai

„Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro meninės raiškos būrelio vadovo Voldemars Petersons ir jo mokinių bendras darbas karantininėms nuotaikoms praskaidrinti“, – prie atsiųsto vaizdo įrašo pridūrė jo organizatoriai.

Idėja kilo centro direktoriui Tomui Sabaliauskui, o V. Petersonui net nekilo abejojių, jog muzikinės raiškos būrelio mokiniai šią idėją puikiai išpildys.

„Net nenumaniau, kad pati sunkiausia užduotis bus klipo kūrimas. Sumaniau surinkti skirtingų žmonių trumpus linksmus vaizdo įrašus ir juos sumontuoti į vieną video mozaiką. Teko kalbinti kiekvieną žmogų asmeniškai ir, jam sutikus, paaiškinti užduotį dar smulkiau.

Tam sugaišau beveik visą savaitę. Su visais juokavau, kad pabaigsim šį projektą, kai karantinas jau bus pasibaigęs. Tačiau, atrodo, spėjome laiku“, – teigė V. Petersonas.

Kviečiame pasiklausyti ir pasidžiaugti puikia idėja.

Kauniečiai dar nori šilumos

Nors šildymo sezonas oficialiais baigtas vakar, balandžio 27-tą dieną, tačiau kai kurie kauniečiai pastebi, jog oro temperatūra dar nėra tokia aukšta, kad šildymo sezonas būtų užbaigtas.

„Kaune šį rytą tik 2 laipsniai šilumos, o savaitės vidury ir lietų sinoptikai žada, šalnas ir stiprų vėją. Ar verta jau išjungti šildymą, karantino laikotarpiu, kai visas darbas, vaikų mokslas vyksta namų aplinkoje? Kažin ar jausimės komfortiškai?“, – kreipėsi „skaitytoja senjore“ pasivadinusi moteris.

Kauno miesto savivaldybė pranešime spaudai anksčiau nurodė, jog esant poreikiui, gyventojai savo pastatus gali šildyti ir pasibaigus šildymo sezonui. Tam tereikia gyventojų daugumos balsais nuspręsti vėl įjungti šildymą pastate ir apie tai pranešti savo namo šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojui.

Pareigūnas rodo ne kokį pavyzdį

Skaitytojas Vaclov užfiksavo, kaip teigia, policijos pareigūną, kuris viešoje vietoje nedėvėjo apsauginės kaukės. Nuo balandžio 10 dienos, sveikatos apsaugos ministerijos nutarimu, viešose vietose, kur yra tikimybė turėti kontaktą su kitais žmonėmis, reikalaujama būti su kauke ar respiratoriumi, o jų neturintieji burną ir nosį galės prisidengti skarele, šaliku ar kita priemone.

„Prie Soboro. Eidamas namo pastebėjau policijos pareigūną be kaukės. Tai tokia ir situacija“, – trumpai pakomentavo skaitytojas Vaclov.

Ar nuotraukoje tikrai užfiksuotas policijos pareigūnas, ar kitas asmuo, panašia apranga į pareigūno, nėra žinoma.

Pareigūnas be kaukės / Skaitytojo Vaclov nuotr.

Papildyta balandžio 29 dieną 09.57 val.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas informavo Kauno apskrities policijos vadovą, kad nesilaikė reikalavimo viešojoje vietoje dėvėti apsauginę kaukę ir yra užfiksuotas.

Buvo priimtas sprendimas ir pradėta administracinė teisena pagal LR ANK 45 str. 4 d. Pareigūnui teks susimokėti 250 eurų baudą.

(papildymo pabaiga)

Skrydis virš VI forto

Skaitytojas Erikas pasidalino vaizdo įrašu, kuriame kauniečius kviečia pasidairyti po VI forto apylinkes. Vytauto Didžiojo karo muziejaus Karo technikos ekspozicija čia pirmą kartą leido apsilankyti susidomėjusiems gyventojams dar sausio 13-ąją.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

[galerija kiek=”4″]

Kauno koronaviruso dienoraštis – tai subjektyviomis skaitytojų nuomonėmis paremtas straipsnių ciklas, kuriame kviečiame kauniečius dalintis savo pastebėjimais. Portalo „Kas vyksta Kaune” redakcijos nuomonė nebūtinai sutampa su subjektyviomis skaitytojų nuomonėmis, iš kurių sudaromi dienoraščio įrašai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA