STT vadas: advokatai mane bandė šantažuoti | Kas vyksta Kaune

STT vadas: advokatai mane bandė šantažuoti

BNS 2020/04/21 17:45
DELFI nuotr. "Kas vyksta Kaune" montažas

Generalinei prokuratūrai antradienį pranešus apie sulaikytus advokatus ir verslininką bei pas juos rastą informaciją apie Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūną, šios tarnybos vadovas Žydrūnas Bartkus sako, kad šia informacija buvo bandoma jį pasiekti ir šantažuoti.

„Taip, galima įvertinti va taip“, – BNS antradienį sakė Ž. Bartkus.

„Nepriklausomai nuo to, kokia tai būtų informacija, niekada dar nėra buvę ir tikiuosi, kad ateity nebus, kad gynėjai – tie, kurie teisėtais būdais turi ginti savo ginamuosius, išdrįstų ateiti tiesiai pas institucijos vadovą ir ultimatyviai reikalauti, kad būtų priimtas vienas ar kitas proceso sprendimas, grasinant, kad priešingu atveju, bus padaryti vienokie ar kitokie veiksmai“, – teigė jis.

STT vadovas plačiau pas įtariamuosius rastos informacijos turinio nekomentavo, taip pat neatskleidė, kokie tiksliai advokatai jam darė spaudimą ir bandė šantažuoti.

„Nedetalizuosiu tos informacijos, bet tai buvo susiję su tarnybine neviešo pobūdžio informacija, kas atskleistų to pareigūno bendradarbių duomenis, telefono numerius, vardus, atliekamas mūsų užduotis ir tuo pačiu to pareigūno asmeninius kontaktus ir panašiai“, – tvirtino Ž. Bartkus.

Jo teigimu, informacija nėra apie jį patį.

„Nebūtų tikslu sakyti, kad buvo informacija renkama apie mane. Buvo tik su manimi kalbama, kad mes priimtume sprendimus, tai informacija nebuvo apie mane“, – sakė STT vadovas.

„Poveikis buvo, bet informacija nebuvo apie patį mane, tai buvo kalbama apie tarnybą ir tarnybos pareigūno atžvilgiu turimą informaciją“, – pridūrė jis.

Prokuratūra antradienį pranešė, kad sulaikyti trys advokatai ir vienas verslininkas, tiriant bandymą neteisėtai paveikti STT vadovą Žydrūną Bartkų ir vieną tyrėją, kuri atlieka ikiteisminį tyrimą Nacionalinio kraujo centro byloje.

BNS žiniomis sulaikyti advokatai – advokatų profesinės bendrijos „WINT law firm“ advokatas Giedrius Danėlius ir advokatų profesinės bendrijos „Intra lex“ advokatai Valdas Rakauskas ir Dainius Baronas. Daugiau informacijos galite rasti ČIA.

Visų šių advokatų mobilieji telefonai antradienio popietę buvo išjungti.

G. Danėlius yra verslininko bendrovės „Solis Tribus“ akcininko Antano Petrošiaus vienas iš gynėjų STT atliekamame tyrime dėl Nacionalinio kraujo centro. BNS žiniomis, A. Petrošius taip pat yra sulaikytas.

Generalinio prokuroro pavaduotojas Žydrūnas Radišauskas teigė, kad pas įtariamuosius rasta surinkta informacija apie STT pareigūną.

Įtariama, kad naudojantis surinktais asmeniniais ir tarnybiniais duomenimis, galimai buvo bandoma pasiekti, kad aukštas pareigas užimantys STT pareigūnai priimtų verslininkui palankius sprendimus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA