Mokslininkai skelbia naujausias prognozes dėl koronaviruso Lietuvoje | Kas vyksta Kaune

Mokslininkai skelbia naujausias prognozes dėl koronaviruso Lietuvoje

delfi.lt 2020/04/14 13:06
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vilniaus universiteto (VU) mokslininkai atnaujino trumpalaikę koronaviruso prognozę Lietuvoje, remdamiesi naujausiais duomenimis, ji rodo, kad situacija yra geresnė, nei prognozavo mokslininkai.

Dar penktadienį buvo prognozuojama, kad šiandien šalyje bus 1215 patvirtintų koronaviruso atvejų, tačiau pagal oficialią statistiką, patvirtinta 1070 atvejų.

VU trumpalaikę prognozę, pagal atnaujintus duomenis, pateikia kiekvieną dieną. Remiantis naujausia prognoze, pagal šios dienos duomenimis, balandžio 18–ąją dieną, šeštadienį, Lietuvoje turėtų būti užfiksuota 1112 atvejų.

Rytoj, balandžio 15–ąją patvirtintų koronaviruso atvejų skaičius pakilti iki 1087, ketvirtadienį – 1095. Penktadienį šis skaičius turėtų viršyje 1100 atvejų – 1104.

Ilgalaikę prognozę dėl koronaviruso plitimo šie mokslininkai pristatė ir balandžio 3–ąją dieną. Tada buvo įvardinti ir galimi susirgusių skaičiai visos krizės metu.

„Realiuoju scenarijumi susirgimų turėtume turėti apie 4,5 tūkst. iki metų pabaigos. Pesimistiniu – iki metų pabaigos – būtų beveik 6 tūkst. žmonių“, – tą kartą kalbėjo mokslininkas.

VU mokslininkų trumpalaikė prognozė dėl koronaviruso pagal balandžio 14 dienos duomenis / VU nuotr.

Prognozes atlieka VU Matematikos ir informatikos fakulteto mokslininkų komanda. Statistinei analizei naudojami oficialūs valstybės institucijų teikiami duomenys, o Lietuvos Respublikos Vyriausybė ir kitos institucijos šių prognozių pagrindu priima aktualius sprendimus siekiant užtikrinti maksimalų piliečių saugumą.

Velykų savaitgalį buvo fiksuotas sumažėjęs koronaviruso tyrimų skaičius. Kaip BNS sakė Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) vadovas Vytautas Zimnickas – tai dėl praėjusių švenčių.

Kaip skelbia Sveikatos apsaugos ministerija, per pirmadienį buvo ištirti 1187 ėminiai, iš viso iki šiol ištirta 42690 ėminių.

Dėl koronaviruso infekcijos mirė 24 žmonės, pasveikusiu laikomas 101 asmuo.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, tarp pasveikusiųjų yra 15 sveikatos priežiūros specialistų, vienas iš jų – farmacininkas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA