Iš Vokietijos pajudėjo specialus traukinys: į Lietuvą grįžta 35 piliečiai | Kas vyksta Kaune

Iš Vokietijos pajudėjo specialus traukinys: į Lietuvą grįžta 35 piliečiai

BNS 2020/03/17 16:50
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Iš Vokietijos antradienio popietę pajudėjo specialus traukinys, kuriuo per Lenkiją į tėvynę grįš 35 Lietuvos piliečiai, pranešė susisiekimo ministras.

Iš Vokietijos antradienio popietę pajudėjo specialus traukinys, kuriuo per Lenkiją į tėvynę grįš 35 Lietuvos piliečiai, pranešė susisiekimo ministras.

„Traukinys ką tik pajudėjo, juo vyksta 61 keleivis. Jis turėtų po 12 valandų būti Kaune“, – BNS sakė „Lietuvos geležinkelių“ atstovas spaudai Mantas Dubauskas.

Anot jo, traukinys iš Frankfurto prie Oderio pajudėjo apie 16.20 val. (Lietuvos laiku), Lenkijos pasieniečiams patikrinus keliautojų sveikatą.

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius žurnalistams Seime sakė, kad tarp keliaujančiųjų yra tik 35 Lietuvos piliečiai. Tai BNS patvirtino ir M. Dubauskas. Likę keleiviai, jo žiniomis, yra Baltarusijos ir Ukrainos piliečiai. Jis neatmetė, kad tarp jų gali būti ir latvių bei estų.

Traukinio reisas keliskart atidėtas keleiviams dėl užsikimšusių kelių nespėjant atvykti į stotį.

Lietuviai Vokietijos ir Lenkijos pasienyje strigo, kai Lenkija naktį iš šeštadienio į sekmadienį uždarė šalies sienas dėl koronaviruso plitimo. Situaciją paaštrino lenkų sprendimas konvojumi nepraleisti lengvųjų automobilių.

Į Lietuvą grįžti norintys šių automobilių vairuotojai, paleidę keleivius, turi nuvykti į maždaug už 400 kilometrų esantį Zasnico jūrų uostą.

J. Narkevičius patvirtino, kad keltas išvyks 22 valandą vietos laiku (23 val. Lietuvos laiku), tačiau, jei reikės, vairuotojų bus laukiama ilgiau.

Ministras priešpiet sakė, jog į keltą iš Zasnico uosto išvykti registravosi tik apie 30 automobilių, kai vietų yra apie 250. Keltu galės grįžti tik automobiliai su vairuotojais.

Užsienio reikalų ministerija skelbė, kad traukinyje iš viso numatyta 650 vietų keleiviams, kelte gali būti priimama 250 automobilių su vairuotojais.

Lietuvai spaudžiant spręsti problemas pasienyje, Lenkija sutiko atidaryti antrąjį pasienio punktą Lazdijuose, taip pat į Lenkiją aptarti situacijos antradienį vyksta Lietuvos vyriausybinė delegacija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA