Traukinio iš Vokietijos išvykimas atidėtas: laukiama nespėjančių atvykti lietuvių | Kas vyksta Kaune

Traukinio iš Vokietijos išvykimas atidėtas: laukiama nespėjančių atvykti lietuvių

Kas vyksta Kaune, BNS 2020/03/17 10:59
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvos piliečiams užsakyto specialaus traukinio iš Frankfurto prie Oderio išvykimas į Lietuvą per Lenkiją atidėtas, laukiant nespėjančių atvykti į geležinkelio stotį lietuvių, pranešė „Lietuvos geležinkeliai“. Pasak Susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus, specialus Lietuvos piliečiams skirtas traukinys išvyks anksčiausiai 14 valandą Vokietijos laiku (15 val. Lietuvos laiku).

„Dirbame su Lenkijos geležinkeliais, kad dar atidėtų traukinio išvykimą, kad kuo daugiau keleivių suspėtų į traukinį. Matome, kiek yra žmonių, vieną kartą atidėjimas jau įvyko, jei matysime, kad nesusirenka žmonės, prašysime dar atidėti“, – sakė „Lietuvos geležinkelių“ atstovas spaudai Mantas Dubauskas.

Anot jo, problemų kyla Frankfurte prie Oderio, nes kelias iki stoties yra blokuojamas.

Numatoma, kad specialusis traukinys iš Vokietijos pajudės šiandien po pietų – išvykimo laikas buvo kelis kartus atidėtas, gavus informacijos, jog ne visi juo keliauti norintys žmonės spėja pasiekti stotį, rašoma „Lietuvos geležinkelių“ pranešime žiniasklaidai.

Kaip sako „Lietuvos geležinkelių“ dukterinės bendrovės „LG Keleiviams“ generalinis direktorius Linas Baužys, Lenkijos bendrovės „PKP Intercity“ traukinys vyks iki Trakiškių stoties, kur jį perims „Lietuvos geležinkeliai“ ir pristatys į Kauno geležinkelio stotį.

„Pagal preliminarią informacija, keleiviai Kauną pasieks trečiadienio rytą. Čia jų lauks Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai. Suprantame, jog pastarosios dienos šiems lietuviams buvo sunkios ir jie nori pagaliau grįžti namo, bet ši patikra yra būtina, siekiant užtikrinti žmonių saugumą. Dedame dideles pastangas, kad tiek kelionė , tiek patikra praeitų kuo sklandžiau“, – sako Linas Baužys

Traukinys iš Vokietijos atidėtas iki 14 val.

Pagal suderintą tvarką, Lenkijos ir Vokietijos pasienyje įstrigę lietuviai savo artimuosius turi nuvežti iki geležinkelio stoties, o vairuotojai su automobiliais turi nuvykti iki kelto Zasnico uoste.

Ministro teigimu, į keltą iš Zasnico uosto išvykti kol kas registravosi tik apie 30 automobilių, kai skirtų vietų yra apie 250.

„Sprendžiame klausimą, kad galėtų gyventojai privažiuoti iš pasienio su lengvaisiais automobiliais prie traukinio ir ten įsodinti savo šeimos narius. Pavėlinome traukinio išvykimą iki 10 valandos, dabar – iki 14 valandos“, – žurnalistams Seime antradienį sakė J. Narkevičius.

Anot jo, 250 vietų, numatytų kelte, visiškai pakaktų išvažiuoti visiems Lenkijos-Vokietijos pasienyje likusiems automobiliams. Keltas planuoja išplaukti 18 valandą vietos laiku (19 val. Lietuvos laiku).

„Tačiau dabartiniu metu užsiregistravo tik 30 automobilių. Tai klausimas, kodėl mūsų piliečiai nenori pasinaudoti ar negali pasinaudoti suteikta sudėtingai sumodeliuota galimybe. Ties tuo dirbame“, – pabrėžė J. Narkevičius.

Ministras taip pat įspėjo, kad į keltą negalės būti įleidžiami mikroautobusai.

Užsienio reikalų ministerija anksčiau skelbė, kad Vokietijos-Lenkijos pasienyje įstrigę Lietuvos piliečiai iki antradienio 7.30 val. Vokietijos laiku privalo atvykti į Frankfurto prie Oderio centrinę geležinkelio stotį ir ten išlipę laukti traukinio, tuo metu vairuotojai su automobiliais turi vykti į Sassnits (Zasnico) jūrų uostą iki kovo antradienio 13 valandos. Traukinyje numatyta 650 vietų keleiviams, kelte galės būti priimama 250 automobilių tik su jų vairuotojais.

Lietuvos link dėl koronaviruso grėsmės vykstantys lietuviai Vokietijoje pradėjo strigti nuo sekmadienio vidurnakčio, kai Lenkija, siekdama stabdyti koronaviruso plitimą, užvėrė savo sienas užsieniečiams. Situaciją dėl įstrigusių Lietuvos piliečių pargabenimo sprendžiama valstybės vadovų lygmeniu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA