Dėl koronaviruso grėsmės skrydžius laikinai stabdo dar viena bendrovė | Kas vyksta Kaune

Dėl koronaviruso grėsmės skrydžius laikinai stabdo dar viena bendrovė

delfi.lt 2020/03/02 20:37
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ pranešė, kad dėl koronaviruso protrūkio 3 savaitėms, nuo kovo 17 d. iki balandžio 8 d., sumažins vykdomų trumpųjų skrydžių skaičių. Planuojama nevykdyti iki 25 proc. skrydžių, daugiausiai į ir iš Italijos.

Per pastarąją savaitę kompanija pastebėjo nemažą užsakymų sumažėjimą skrydžiams kovo pabaigoje – balandžio pradžioje. Taip pat padaugėjo keleivių, neatvykstančių į skrydžius, ypač iš Italijos ir vidiniuose šalies skrydžiuose.

Kompanijos teigimu, dar per anksti spėlioti, kokį poveikį viruso protrūkis turės pajamoms. „Ryanair“ įspėja, kad ir toliau atidžiai stebės užsakymus, bei gali keisti tvarkaraščius, reaguodama į besikeičiančią situaciją, – rašoma pranešime spaudai.

„Ryanair“ vadovas Michaelas O’Leary’is sakė: „Šiuo metu mūsų tikslas yra sumažinti bet kokią riziką personalui ir keleiviams. Nors artimiausioms dviems savaitėms skrydžiai rezervuoti, rezervacijų nuo kovo pabaigos iki balandžio mėnesio pradžios pastebimai sumažėjo.

Visiems paveiktiems klientams bus pranešta apie bet kokius tvarkaraščio pakeitimus ne vėliau kaip prieš 14 dienų.

Mes ir toliau visiškai laikysimės nacionalinių vyriausybių, PSO ir EASA gairių, kurios yra reguliariai atnaujinamos. Tinkamu laiku atnaujinsime rinką, jei bus svarbių pokyčių“.

„Kas vyksta Kaune“ primena, jog anksčiau šią savaitę dalį skrydžių laikinai sustabdė dar dvi skrydžių bendrovės.

Pasaulinę sergamumo koronavirusu statistiką galima stebėti čia. Naujausiais duomenimis, patvirtintų susirgimo atvejų yra 89 254, iš kurių mirė 3 048 ir 45 393 žmonės pasveiko.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA